Miami zvládlo bouřlivou atmosféru v Bostonu a vede v sérii. Kvůli zranění ale nedohrál Butler

Basketbalisté Miami Heat zvítězili ve třetím semifinálovém utkání NBA na hřišti Bostonu Celtics 109:103 a ujali se vedení v sérii 2:1. Celtics sice v závěru málem dotáhli ztrátu 26 bodů, ale Miami koncovku zvládlo i bez své hvězdy Jimmyho Butlera, který odstoupil kvůli zranění kolena. Lídrem vítězů byl s 31 body a deseti doskoky Bam Adebayo. Bostonu nestačilo ani 40 bodů Jaylena Browna.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jimmy Butler střílí v zápase s Bostonem

Jimmy Butler střílí v zápase s Bostonem | Foto: David Butler II | Zdroj: Reuters, USA TODAY Sports

Miami se v Bostonu nezaleklo bouřlivé atmosféry, na soupeře vletělo ve velkém stylu a už v první čtvrtině si vytvořilo náskok 21 bodů. Chytili se Max Strus a Adebayo a Heat postupně navýšili své vedení až na 26 bodů. Jenže už v závěru poločasu dokázali domácí manko mírně snížit a pak celý druhý poločas pracovali na tom, aby ze zápasu udělali drama.

A to se povedlo, když dvě a půl minuty před koncem snížil Brown trojkou na rozdíl jediného bodu 92:93. Pak ale dal Strus velmi důležitou trojku, další koš po těžké střele přes obránce přidal Adebayo a Miami šňůrou 7:0 získalo opět klid do poslední minuty, ve které už výhru uhájilo.

Sestřih akcí Bama Adebaya

Hvězdou zápasu byl Adebayo, který dal více bodů, než za tři předchozí zápasy play off dohromady a o jediný bod zaostal za svým osobním play off rekordem. K 31 bodům přidal deset doskoků, šest asistencí a také čtyři zisky. „Dokonale zastoupil Jimmyho Butlera a dělal vše potřebné pro výhru. Dnes jsme od něj potřebovali body, tak je dával,“ ocenil Adebaya trenér Miami Erik Spoelstra.

Zdravotní trable opor

V zápase se zranily hned tři hvězdy. Miami přišlo v poločase o Butlera, kterého dlouhodobě trápí zánět kolena. Zatím není jasné, zda bude moci nastoupit do dalších zápasů. V dresu Bostonu pak odstoupili Jayson Tatum kvůli ramenu a Marcus Smart s poraněným kotníkem, ale oba se po ošetření do hry ještě vrátili.

Ani v jejich případě není jasné, jak vážné jejich zdravotní problémy jsou. Tatum se však viditelně trápil a proměnil jen tři ze 14 střel a dal deset bodů. Také měl šest ztrát. „Takový výkon je pro mě neakceptovatelný. Musím hrát lépe. Dnes jsem v tom kluky nechal,“ připustil Tatum.

„Tohle je play off a stojí proti sobě dva velmi soutěživé týmy. Při takové intenzitě se zranění stávají. Zatím nemám žádné informace, jak to vypadá. Prostě se teď zas zavřeme do naší jeskyně a přeskupíme síly,“ řekl Spoelstra.

Série pokračuje v noci z pondělí na úterý opět v Bostonu.

Sestřih utkání Boston - Miami

Play off NBA - 3. zápas

Finále Východní konference:

Boston - Miami 103:109, stav série 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme