subaru forester klic

Novinka ve financování aut. Koupíte si auto na splátky a po konci smlouvy jej odprodáte přímo leasingovce

Autor: Josef Pelikán - Zdroj: Volkswagen Financial Services - Foto: Pavel Srp - 22. 5. 2022


Když si pořídíte nový automobil na leasing, zpravidla si jej na konci leasingu za symbolickou splátku odkoupíte. Volkswagen Financial Services ale nově nabídne, že v případě zájmu na konci smluvní doby od zákazníků jejich vůz odkoupí. Díky tomu nebude muset zákazník řešit prodej auta sám. Využití nabídky odkupu je zcela dobrovolné, a záleží tak výhradně na klientovi, zda ji na konci smluvní doby přijme nebo se rozhodne jinak.

Úvěr s poslední nerovnoměrnou splátkou nazvaný jednoduše Financování CHYTŘE společnost představila před necelým rokem. Produkt, vyznačující se vysokou mírou variability při nastavování výše akontace, měsíční splátky a volbě vyrovnání poslední nerovnoměrné splátky, Čechy i přes poměrně krátkou dobu na trhu zaujal. V současnosti tvoří již zhruba 20 % sjednaných úvěrů na osobní automobily.

Nabídka vznikla jako odpověď na aktuální trendy v oblasti financování vozů směřující k větší flexibilitě. Klienty láká především možnost extrémně nízké měsíční splátky, která je možná díky vyšší poslední nerovnoměrné splátce. K jejímu vyrovnání mohou klienti přistoupit několika způsoby – buď ji jednorázové splatí, rozloží do několika menších splátek anebo auto prodají a pokryjí ji z utržené hotovosti.

„Nejistá doba a s ní spojené obavy z budoucnosti přiměly Čechy k větší obezřetnosti při nakládání se svými financemi. Pro část klientů může být obava z toho, že na konci smluvní doby nebudou mít dostatek hotovosti na splacení poslední splátky nebo nenajdou vhodného kupce, demotivačním faktorem. Vycházíme jim proto vstříc, a nově tak odkup vozu naší společnosti garantujeme již při podpisu smlouvy,“ říká Vratislav Strašil, jednatel společnosti Volkswagen Financial Services.

Díky nově garantovanému odkupu má tak klient už před sjednáním úvěru v ruce záruku, že společnost jeho vůz po skončení smluvní doby odkoupí. Konkrétní částku zná navíc klient už při podpisu smlouvy. „Klient má i nadále plnou svobodu v tom, jak se svým vozem naloží, čili zda ho prodá zpět společnosti, jinému zájemci, poslední splátku splatí v hotovosti anebo ji rozloží do dalších měsíčních splátek,“ dodává Vratislav Strašil.

Štítky: , , , ,

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru