Publikum mě hnalo, nechtěl jsem přijít o rekord. Fuksa vyhrál v Račicích a atakoval svoje maximum

Kanoista Martin Fuksa znovu rozšířil svou bohatou sbírku úspěchů z mezinárodních závodů. Na Světovém poháru v Račicích vybojoval zlato na trati 500 metrů a pro českou reprezentaci tak na domácí akci získal první medaili.

Račice (Litoměřicko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fuksa se zlatou medailí

Martin Fuksa se zlatou medailí | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

„Za každou medaili jsem rád, ale když je zlatá, tak ještě víc. Myslím, že závěr s Brazilcem musel být pro diváky zajímavý. Hodně jsem cítil svaly. Domácí publikum mě ale hnalo dopředu a jsem rád, že jsem to dotáhnul do vítězného konce,“ pochvaloval si po vítězném závodu dvojnásobný světový šampión, kanoista Martin Fuksa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy vítězného Martina Fuksy v příspěvku Lukáše Michalíka.

Rodák z Nymburka se ve finále pětistovky dostal do čela hned po startu. V závěru se ale o vítězství přetahoval s Brazilcem Queirozem Santosem. Úřadujícího olympijského vítěze na kilometru český reprezentant nakonec předčil o tři desetiny sekundy.

„Brazilec má ty pětistovky hodně rychlé, je to jeho nejsilnější trať. Mockrát jsem ho neporazil. Ale pro mě je tahle trať taky silná. Myslím, že jsme na světě dva nejlepší v téhle disciplíně, takže jsem hodně rád, že se mi povedlo ho porazit,“ prozradil Radiožurnálu.

V sobotu v Račicích viděli fanoušci jeden z nejrychlejších závodů kanoistů na 500 metrů v historii. Martin Fuksa se časem 1 minuta, 43 sekund a 92 setin přiblížil na čtvrtsekundy vlastnímu světovému rekordu, který zajel před čtyřmi lety v maďarském Szegedu.

Kanoista Fuksa triumfoval na Světovém poháru v Račicích, na pětistovce pokořil i olympijského vítěze

Číst článek

„Neuvědomoval jsem si, že jedu na rekord, ale když jsem viděl podmínky a teplo, tak jsem věděl, že to bude rychlý čas. I proto jsem chtěl zvítězit, protože jsem se bál, že kdybych nevyhrál, tak by někdo mohl atakovat můj čas. Takže jsem si říkal, že na sto procent musím vyhrát, abych když tak překonal sám sebe a ne nikdo mě,“ dodal kanoista Martin Fuksa, kterého v neděli čeká ještě finále na kilometru.

O medaile před domácími fanoušky bude bojovat i řada dalších českých reprezentantů. 

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme