Jakub Dvořák
22. května 2022 • 11:30

Náskok, ale... Venkovní bilance straší. Fortelný: Hlavně nic nepodcenit

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrát venku? Zapeklitý úkol. Teplice to umí, ale… Paradoxně jen v případech, kdy se to čeká nejméně. Jakmile jde to tuhého, dobře to nekončí. Porážkou s Pardubicemi v základní části dali „skláři“ Východočechům naději k záchraně. V nadstavbě venku nevyhráli ani jednou a ztrátou v Karviné sami sebe poslali do baráže. Nyní svěřenci Jiřího Jarošíka pojedou hájit třígólový náskok do Vlašimi. Zde už ale půjde o ligové přežití.



Vyjet za hranice Ústeckého kraje, to chce pro teplický soubor velkou dávku odvahy. V posledních venkovních zápasech totiž Severočeši na hřištích soupeře tápou. Z posledních pěti vyhráli jen jeden.

Přičemž:

Museli vyhrát venku s Pardubicemi, nevyhráli...

Museli zabrat ve Zlíně, inkasovali tři góly na cestu domů...

Museli vyhrát venku s Karvinou, o výhru přišli v 90. minutě...

Jakmile jde lázeňskému klubu mimo město do tuhého, sváže hráče tíha okamžiku. Takřka všechny venkovní body byly nečekané: dva triumfy v Jablonci či skalp Baníku. A nebýt chyby sudích, urvali by Jarošík a spol. senzační plichtu v Plzni.

Ovšem teď jde opět o velkou věc. Teplice pojedou v neděli hájit třígólový náskok do Vlašimi, aby zůstaly v příští sezoně ve FORTUNA:LIZE. „3:0 je dobrý výsledek, ale je to jen poločas,“ odmítl trenér Jiří Jarošík předčasné oslavy záchrany po domácím triumfu.

Tepličtí si myšlenky o zajištění záchrany nehodlají vůbec pustit do hlavy. „Musíme zapomenout na to, co bylo v sezoně. Teď nás čeká nový zápas, který musíme zase vyhrát a předvést, co v nás je,“ má jasno Jan Fortelný, autor dvou branek do vlašimské branky.

Středočeši se nehodlají vzdát. Trenér Martin Hyský už v útrobách Stínadel střádal plány, jak by mohla Vlašim doma Teplice zaskočit. „Myslíte jako Liverpool?“ smál se na dotaz, zda bude hráče motivovat evropskými top kluby, které podobné otočky v posledních letech předvedly.

Jako trenér nic podobného nezažil. V hráčské kariéře jednou – v dresu Slavie, když Pražané bojovali v roce 1996 o postup do Ligy mistrů. „Pokoušeli jsme se o to, když jsme prohráli s Grasshoppers Curych, ale tehdy jsme ve Švýcarsku dostali  0:5,“ pokrčil rameny. Odvetu „sešívaní“ nezvládli a doma padli 0:1.

Jarošík věří, že v neděli na skromném Stadionu v Kollárově ulici, kde Vlašim hraje domácí zápasy, sehrají důležitou roli i zkušenosti. „V tom je naše výhoda, protože máme zkušenější kádr. Všichni tu cítí, že to nebude jednoduché, ale po výsledku 3:0 tam prostě nemůžeme prohrát.“

V podobném duchu apeluje na mužstvo i Fortelný. „Hlavně si to musíme na hřišti zasloužit. Věřím tomu, že nikdo nic nepodcení. Nemůžeme si myslet, že jsme vyhráli 3:0 a už se nemůže nic stát. To fakt ne. Musíme být zodpovědní a makat,“ zavelel nejproduktivnější hráč žlutomodrých v aktuálním ligovém ročníku.

„Ve fotbale je možné všechno,“ usmál se Hyský. „Doma jsme silní. Doufám, že v sobě dokážeme probudit víru v to, že postup není ztracený. Chceme vyhrát alespoň o tři góly, abychom si vynutili prodloužení.“

Posledních 10 zápasů Teplic venku:
Karviná 2:2
Zlín 0:3
Pardubice 0:2
Liberec 1:0
Plzeň 0:1
Olomouc 0:0
Baník 4:2
Mladá Boleslav 1:4
Jablonec 2:0
Slavia 0:3

SESTŘIH: Teplice - Pardubice 0:2. Východočeši se vyhnuli baráži, domácí šetřili opory
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Karviná - Teplice 2:2. Skláři takřka jistě v baráži. V závěru srovnal Buchta
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Teplice - Jablonec 0:1. Rozhodl Kubista, domácí jsou předposlední
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Zlín – Teplice 3:0. Rozhodnuto v poločase a neuznaný gól Cedidly
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Teplice - Bohemians 2:2. Severočeši dvakrát dotáhli manko
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud