Od června bude autobus MHD zajíždět i k botanické nebo do Závětří
Jednu z ulic na trase nové linky, Ulici Josefa Suka, občas blokuje turistický vláček, který se kvůli špatně zaparkovaným automobilům nevytočí. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Záměrem Statutárního města Teplice je rozšíření dopravní obslužnosti i do lokalit, kam zatím městská hromadná doprava nezajížděla. Počínaje od středy 1. června tak bude na základě podnětů občanů jezdit do některých vytipovaných míst nová autobusová linka 110. Jedná se například o sídliště V Závětří, ulici Josefa Suka, zástavbu u botanické zahrady nebo oblast kolem Sportarény a fotbalového stadionu v Teplicích.

Nová linka bude fungovat ve zkušebním provozu, který by měl trvat rok. Po roce město vyhodnotí efektivitu spoje a rozhodne o zachování linky, o její úpravě nebo úplném zrušení. Stodesítka bude jezdit celý týden od 5 do 21:30 hodin. V pracovních dnech, do 18 hodin, v intervalech o délce 45 minut. Po 18. hodině, o víkendech a o svátcích pak v hodinových intervalech.

Zajíždění autobusu do lokality kolem botanické zahrady může přinést některé problémy. Jedná se o trasu turistického vláčku, který tady nejednou kvůli špatně zaparkovanému automobilu zablokoval komunikaci. Do ulice Josefa Suka rovněž přijíždí v odpoledních hodinách řada lidí pro děti hned do dvou zdejších mateřských škol a také zde parkují návštěvníci botanické zahrady. Problémy s parkováním a průjezdností ulice se tak mohou s novou autobusovou linkou ještě zvýšit.

V každém případě město uvítá podněty ke zkušebnímu provozu nové autobusové linky jak od obyvatel dotčených lokalit i od cestujících. Zájemci mohou své připomínky a případné návrhy posílat na emailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. S ohledem na zavedení nové linky dochází i k úpravě na lince 123, jejíž spoje do Buzulucké budou nově ukončeny už v zastávce Libušina. Obsluhu zastávek poliklinika, Bratislavská a Buzulucká zajistí nově linka 110.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru