Náročné podmínky si vybraly svou daň, Woods PGA Championship nedohraje

Tiger Woods
Náročné podmínky si vybraly svou daň, Woods PGA Championship nedohraje

Třetím kolem se Tiger Woods skutečně protrápil, po rundě za 79 ran přiznal bolesti operované nohy a do finálového kola PGA Championship se nakonec rozhodl nenastoupit. 


Při Moving day se Tiger Woods pořádně trápil. V Tulse panovaly náročné podmínky a na Woodsovi to bylo znát. Trefil jen třetinu greenů v regulaci, v průměru měly jeho drivy jen 286 yardů (v prvním kole se jednalo o 346 yardů).

Woods zaskóroval jen jednou, a to až na čtyřparové patnáctce, kdy už bylo zřejmé, že momentálně 818. hráč světa bude na leaderboardu mezi posledními. V předchozím průběhu totiž zaznamenal sedm bogey (pět v řadě od devítky do třináctky) a také triple-bogey na tříparové šestce.

Celkem tak Woods zahrál 79 ran, což je jeho nejhorší počin na PGA Championship v kariéře. Ihned po skončení kola se tak začalo spekulovat o tom, zda má cenu turnaj v Southern Hills Golf Clubu dohrát.

O jeho zdravotním stavu hovořil kedík Joe LaCava a také jeho agent Mark Steinberg. U obou byla zřejmá rada v turnaji nepokračovat. A Woods se taky tak nakonec rozhodl. 

Tiger Woods tak odstoupil z majoru teprve podruhé ve své kariéře. Poprvé se tak stalo na U.S. Open v roce 1995, to byl tehdy ještě amatér. Poslední odstoupení z turnaje se poté datuje do roku 2019, kdy odstoupil před druhým kolem The Northern Trust.