Hospodaření města Jablonec za rok 2021 skončilo přebytkem

21.05.2022 18:26:54 | Autor: Jana Fričová | Rubrika: Zprávy | Obce: Jablonec nad Nisou

Hospodaření města Jablonec za rok 2021 skončilo přebytkem

Statutární město Jablonec nad Nisou má schválený závěrečný účet. V roce 2021 hospodařilo s provozním saldem 206 milionů korun. Po roce 2020, kdy město mělo historicky nejlepší výsledek, provozní saldo mírně pokleslo, i přesto hospodaření Jablonce skončilo přebytkem 92,5 milionu korun.

„Rozpočtové hospodaření probíhalo v roce 2021 v souladu se schváleným rozpočtem a následujícími rozpočtovými opatřeními. Průběžným sledováním rozpočtových příjmů, především daňových, a odpovídajícím postupným čerpáním výdajů, jsme dosáhli stabilního finančního prostředí," konstatoval náměstek pro ekonomiku a majetek města Milan Kouřil. Rozpočet na rok 2021 byl ve výši 1 203 127 tisíc Kč, v průběhu roku pak radě a zastupitelstvu města odbor ekonomiky předložil celkem 14 rozpočtových opatření.

V roce 2021 město dosáhlo celkových příjmů ve výši 1 166 milionů Kč a celkových výdajů ve výši 1 073 milionů Kč. Hospodaření Jablonce skončilo přebytkem 92,5 milionu korun a provozní saldo činilo 206 milionů korun. Město uhradilo splátky v souhrnné výši 20,1 milionu Kč a k uhrazení zbývá něco přes 123 milionů korun. Pro srovnání v roce 2020 měl Jablonec příjmy ve výši 1 070 milionů Kč, výdaje se rovnaly 831 milionům, provozní saldo činilo 239 milionů, splátky se rovnaly částce 45 milionů a zbývalo uhradit 140 milionů korun. Na daních ze státního rozpočtu město loni obdrželo 729 milionů Kč, což je oproti roku 2020 o 69 milionů Kč více a o 23 milionů Kč více než v roce 2019.

„Hospodaření se podařilo udržet i přes probíhající pandemii na velmi dobré úrovni. Úvěr ve výši 150 mil. Kč od Komerční banky z roku 2017 má zůstatek 99 999 600 Kč. Na splátkách úvěrů město uhradilo 16 666,8 tis. Kč, na splátkách energetických opatření EPC 3 819 tisíc Kč," vypočítává Kateřina Tuláčková, vedoucí odboru ekonomiky jabloneckého magistrátu.

„V roce 2021 město uzavřelo s ČSOB smlouvu o účelovém úvěru ve výši 20 milionů Kč na opravy bytového fondu, na něž jsme do konce roku načerpali 3,9 milionu Kč," připomněl náměstek Kouřil.

Zůstatek finančních prostředků byl k 31. 12. 2021 ve výši 300 129 tisíc Kč, z toho zůstatek na účtech města ve výši 104 529 tisíc Kč. Auditor v závěru své zprávy o hospodaření města uvedl, že nezjistil žádné chyby a nedostatky.

Sdílet s přáteli na facebooku

Související články

Jablonečtí zastupitelé schvalovali dotace z městského rozpočtu
Od dubna startuje nová stavební sezona v Jablonci
Jablonec finančně podpoří integrační centrum Sokolka
Jablonec přispívá na prázdninový pobyt dětí
První rozpočtová opatření ve prospěch rezervy Ukrajina
Jablonec věnuje Ukrajině 3 miliony korun
Letos má Jablonec na opravy silnic rekordních 30 milionů
Směr rozvoje města Jablonec do roku 2030 je určený
Dary z městské pokladny obdrží Jizerská 50, Jablonec jinak a atleti
Jablonec má schválený rozpočet pro rok 2022
V Jablonci rozdělovali dotace na obnovu domů v památkové zóně
Změny v poplatcích v Jablonci platné od ledna 2022
Na dotační programy město Jablonec počítá s téměř 6 miliony
S rozpočtovým provizoriem se začíná v Jablonci už 28 let

Diskutujte s námi

Firmy v regionu Jablonec nad Nisou

Naše Jablonecko s.r.o. ( Internetové služby , Firmy ) , ODS Jablonec ( Volby ) , Petr Rubín - REKUPER ( ) , TOP09 Jablonec ( Volby ) , VisionWorks ( Internetové služby , Firmy ) | Další firmy

 

 

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT
 

Vyberte obec

Krátké zprávy z regionu Jablonecka

Jeden a půl milionem podpoří Liberecký kraj vědomostní soutěže žáků

Částkou 1 605 000 korun podpořil v letošní roce Liberecký kraj konání vědomostních olympiád žáků základních a středních škol. Okresní a krajská kola se konají již od začátku roku. Další finanční prostředky na soutěže ve výši 630.000 korun čerpá kraj ze státního rozpočtu. „Organizaci vědomostních soutěží zajišťuje na základě příspěvku zřizovatele ve výši 1 200 000 korun Střední škola a Mateřská škola Na Bojišti, Liberec. Jedná se o krajská a okresní kola vědomostních soutěží a klání ve středoškolské odborné činnosti. Na organizaci okresních kol mimo Liberec se podílejí příspěvkové organizace obcí. Jedná se například o domy dětí a mládeže či střediska volného času," uvedl Jiří Čeřovský, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Kulturní aktivity v regionu letos podpoří kraj více než 2,5 milionem korun

Rozdělení dotačního programu nazvaného 7.1 Kulturní aktivity v Libereckém kraji pro rok 2024 odsouhlasilo na svém zasedání krajské zastupitelstvo. Žadatelé obdrží celkem 2.615.379 korun.„V letošním roce jsme měli původně v tomto dotačním programu dva miliony korun. Žadatelé připravili projekty ve dvojnásobné výši, proto jsme využili zbylých prostředků z nevyčerpané alokace minulých období a přidali jsme přes šest set tisíc, abychom mohli uspokojit více žadatelů," uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.


Archiv krátkých zpráv

Nejnovější články

Umění, design i řemeslo v jabloneckém muzeu
Hledá se nejlepší knihovna Libereckého kraje
Trojstrannou zahraniční spolupráci připomenou Slavnosti Trojzemí
Hořel dům v libereckém Starém Harcově. Hasiči zachránili dvě osoby
Slavíme Den Země

Nejčtenější články

21.04.: Tak co vlastně ten tým umí?
22.04.: Obrazem: Sto zvířat rozeznělo zaplněnou sokolovnu ve Sklenařicích
21.04.: Obrazem: Liberečtí stolní tenisté postoupili do semifinále extraligy

Další »

Události dle data

Stalo se | Připravuje se

Vyberte datum:
Po Út St Čt So Ne

Infomail


Chcete pravidelně dostávat informace o novinkách na tomto serveru?

Zadejte svůj e-mail:
 

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.instagram.com/nasejablonecko

Odkazy

Fotogalerie Videogalerie Soutěže Anketa

INZERCE | KARIÉRA | KONTAKT

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím | Další informace