David Kraus se narodil 13. února 1980 herečce a akademické malířce Janě Krausové a slavnému moderátorovi Janu Krausovi. Kromě nálepky protekčního spratka musel hudebník od malička čelit nejrůznějším druhům šikany a ponižování, což pramenilo z jeho poruch učení i chování.

"Chtěl jsem bejt dobrej a zapadnout mezi ostatní děti. Ale hned v první třídě jsem dostal jako jeden z mála velkou dvojku, přestože jsem se snažil a pak jsem tu velkou dvojku měl vlastně celé dětství. Ať jsem se snažil sebevíc, vždycky jsem byl outsider. S poruchou soustředění jsem se na každé hodině soustředil vždycky jen chvíli na začátku a pak už jsem si kreslil. Později už jsem rezignoval. Když máte v padesátém diktátě padesát chyb, tak to nemá cenu," zavzpomínal Kraus na temné období v nové epizodě pořadu 13. komnata.

Učitelé prý tehdy rodičům Davida doporučili, aby vyhledali odbornou pomoc.

Jehlička za uchem pro uklidnění

"Učitelé doporučili rodičům, abych šel za psycholožkou, aby se zjistilo, kde je problém. Byl jsem tedy u několika psychologů, jedna učitelka na nás dělala dokonce pokusy. Nám, těm nepovedeným dětem píchala akupunkturu, měli jsme za uchem jehličku, prý na uklidnění," šokuje David Kraus.

Problémy ale pokračovaly i později, během studia na konzervatoři, jelikož měl hudebník kvůli dyslexii problémy číst například noty. Ve třetím ročníku nakonec ze školy odešel a nastoupil do kapely Laura a její tygři jako hlavní zpěvák.

"Říkal jsem si, ty kráso, mně je sedmnáct. Na holky je to dobrý, to se mi líbí. To by mohlo zafungovat. Dal jsem do toho jako frontman všechno. V kapele jsem pak ze sebe spláchnul všechny ty hrůzy a dokazování. Zjistil jsem, že můžu být uvolněnej, užívat si to a být tím, kým jsem chtěl vždycky být. A že ta nevýhoda, co mi říkali celý život ta divnost a jinakost, je vlastně ta největší výhoda a dar," svěřil se Kraus ve zmíněném pořadu.

Štěstí přišlo až s mladou kráskou

Největší zlom v životě Davida Krause přišel poté, co se seznámil s o dvacet let mladší modelkou Sarah Opravilovou. Vztahu se zpočátku obával, jelikož už si velice přál dítě a nebyl si jistý, zda má jeho partnerka stejné vize.

"Já jsem jí vysvětloval, že bych ji chtěl, ale že už myslím na rodinu, že už mi ujíždí vlak. A ona mi tu holčičku dala, krásnou. Já jsem jí vděčnej. Hrozně jsem snil o holčičce. Když se narodila, týden jsem soustavně brečel. Přijel jsem na natáčení filmu, pořád jsem brečel. Ale já se za to nestydím. To je zázrak, když se narodí miminko," rozněžnil se před časem Kraus v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Sarah zatím na Davida pěje samou chválu a tvrdí o něm, že je skutečně milující a pečlivý tatínek. "Je to ten nejlepší otec. Malou miluje, stará se o ni. Je to kus jeho samého, snaží se jí vést tím jeho směrem. Rád jí vypráví pohádky, kreslí jí a zpívá. To mám ráda i já," nešetří Opravilová Krause lichotkami. I on je ale z nové životní role velice nadšený. "Chtěl bych, aby moje dcera viděla mě a tu autenticitu. Autenticita je takový můj celoživotní režisér. Chci, aby ta moje holčička věděla, že jsem vždycky zpíval jen písničky, které se mi líbily, že jsem hrál v představeních, které se mi líbily, to jí chci ukázat. Že to je důležité. Chci pro ní být autentickej, to je pro mě nejdůležitější na tom všem a to je věc, která mě řídí," dodává David Kraus.