Jediný, kdo chápal její osamělost, byla babička. Po její smrti se jí vnučka rozhodla napsat dojemný dopis

Fotografie: Depositphotos / Edit

Jelikož se žena cítila velmi osaměle poté, co jí zemřela babička, rozhodla se, že jí napíše dopis, ve kterém zmíní vše, co se stalo po její smrti, a zavzpomíná si na ní.

Každý člověk pravděpodobně již zažil nebo zažije ztrátu blízkého člověka, se kterou se špatně vyrovnává. Abyste se mohli lépe srovnat s tím, že tu již není váš blízký přítel, rodina nebo domácí mazlíček, můžete mu zkusit napsat dopis. Stejně to udělala jedna žena, která měla ke své babičce velmi blízko a jejich vztah byl velmi hezký.

Žena poslal dopis britskému deníku

Tato žena si pravděpodobně stále prochází obdobím truchlení, jelikož jí zemřela babička, se kterou si velice ráda povídala a byla by velmi ráda, kdyby to tak mohlo být i teď. Jelikož si ale uvědomuje, že to již nejde, poslala hodně dlouhý dopis do britského deníku. Dopis je velmi hezký a žena dokonce napsala o hezkých vzpomínkách na babičku.

Dopis pro babičku

Dopis začal tak, že žena vzpomínala na dlouho půlnoční procházku, při které se vydala na most, který dělil její domov od domova seniorů. V něm bydlela její babička ještě předtím, než zemřela. Při procházce se jí začalo chtít plakat, jelikož si uvědomila, že jí babička již nikdy neuvidí opravdu zamilovanou.

Ještě předtím jsem si myslela, že mě uvidíš šťastně zamilovanou a možná jsem i byla. Milovala jsem totiž nedostupného muže, se kterým jsem nemohla tvořit vztah, ale na nikoho jiného jsem nemyslela. Kvůli tomu byly ovlivněny všechny mé potencionální vztahy, protože jsem se soustředila pouze na jednoho muže,“ napsala žena v dopise pro mrtvou babičku.

Vzpomínky na společné chvilky

Před lety jsme žili společně ve tvém domě. Starala jsem se o tebe, protože Alzheimerova choroba se zhoršila a já jsem byla mezi domovem, zkouškami a osudem. Jednou jsme si společně sedly a vedly skvělý rozhovor, který jsem si zamilovala. Vždy jsi byla skvělým vypravěčem. Nemoc ti zhoršovala řeč, ale stále jsi ráda mluvila. Ráda jsem tě poslouchala, ale jednou jsi mi řekla, že se o mě bojíš.

Fotografie: Unsplash

Řekla jsi mi, že někteří lidé jsou přirozeně přitahováni k manželství a rodině, ale měla jsi dojem, že já ne.  Přesně jsem věděla, o čem mluvíš a co tím myslíš. Měla jsi totiž pravdu. V životě jsem si zažila své a bylo pro mě celkem problém, abych si někoho pustila k tělu. I když jsi byla úplně jiná než já, milovala jsi a starala se o mnoho lidí, tak jsi chápala, že já taková nejsem,“ psala žena své babičce.

Babičky první láska

Při rozhovoru se babička svěřila své vnučce s tím, že ještě před dědečkem měla jiného muže, kterého milovala celým srdcem. „Když jsi o tomto muži mluvila, zářily ti oči. Musela jsem se tě ale zeptat, zda jsi milovala i mého dědečka. Tvá odpověď mě mile potěšila a dala mi naději,“ sdělila žena v dopise. Babička na tuto otázku odpověděla tak, že velká láska nemusí být pouze jedna v životě a člověk se neustále vyvíjí. Díky tomuto vývoji může dávat lásku více lidem, a ne pouze jednomu jedinému.

Žena změnila svůj život

Od té doby, co se vnučka dozvěděla toto moudro, změnila svůj život a chtěla o tom říct své babičce, která už však nežije. Zvolila si tedy formu dopisu. „Vztah, který jsem s tím mužem měla, se zhroutil, stejně jako moje práce a téměř všechno ostatní. Několik měsíců jsem cestovala sama a distancovala se od milostných vztahů. Naučila jsem se jógu, meditovat a měla jsem méně myšlenek o tom, co jsem měla udělat a více o tom, co bych měla dělat. Bavila jsem se se zajímavými lidmi, kteří mi vrátili lásku k životu,“ napsala vnučka v dopise.

Fotografie: Pixabay

Chvilku poté tato žena potkala před odletem zpět domů muže, který byl naprosto odlišný, než je ona sama. Každý pocházel odjinud, měli rozdílnou minulost, ale dali se dohromady vcelku rychle a snadno. Vše se zdálo být velmi lehké a jejich láska jen kvetla. O šest let později spolu začali cestovat a bojovali společně s překážkami, které jim život dával do cesty.

Žena je nyní konečně šťastná

Žena, která napsala tento dopis, chtěla, aby babička věděla, že je konečně šťastná. „Teď je mi 42 let. Je to už téměř 10 let, co jsi zemřela. Mám přesně stejný šedý chomáč jako ty na levé straně vlasů, ten, který jsem obdivoval, když jsem byla malá. Ti, kteří mě nevidí, často poukazují na naše podobnosti. Mockrát ti děkuji za to, že mě miluješ a že mě vždy držíš za ruku na cestě hledání pravé lásky,“ napsala nakonec.

Zdroj: Newsitamea

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*