Už za týden se v Praze uskuteční největší výstava aut. LEGENDY nabídnou víc než tisícovku exponátů

Autor: Josef Pelikán - Zdroj: LEGENDY - Foto: Pavel Srp - 22. 5. 2022


LEGENDY jsou prestižní automobilovou slavností s mnohaletou historií. Od počátku byly realizovány s maximální péčí a svým rozsahem nemají v České republice obdoby. LEGENDY jsou svátkem pro fanoušky zajímavých vozidel. Návštěvníci mohou obdivovat vozy od historiků po současnost. Celkový počet představených vozidel čítá cca 1000 kusů v hodnotě 1 miliardy korun.

Součástí velké přehlídky jsou rozhovory se zajímavými osobnostmi motoristického světa. Pozvání přijali: Ondřej Klymčiw, Martin Macík, stáj Buggyra, Dominik Střítecký, Richard Chlad, Radim Passer, Filip Turek, Vojtěch Štajf, Tomáš Ouředníček a mnoho dalších.

Náročná přípravná doba a současné ekonomicko-politické klima je náročné i pro slavnost LEGENDY. Je třeba myslet pozitivně a tvořit velké věci. Slavnost je o nadšení, vášni a radosti.

“Každý má svou Legendu! Proto jsem slavnost kdysi nazval “LEGENDY”. Pro mladého návštěvníka je legendární automobil Bugatti Veyron, pro staršího návštěvníka jsou to vozy z dětství. Na Legendách si každý najde svou legendu. Pro rok 2022 jsem připravil velký dárek pro mladé návštěvníky a rodiny. Děti a mládež do 18 let v doprovodu dospělého mají vstup zdarma. Věřím, že tento dárek přispěje k popularizaci techniky, designu a vášně pro čtyři kola. Věřím, že tatínkové a dědečci budou skvělými průvodci a nadchnou své syny a dcery. Vždyť automobily a motocykly nám dávají svobodu! Svobodu, kterou chceme a která nám umožňuje zažívat nádherné okamžiky svého života,” říká Lubor Kos, ředitel slavnosti LEGENDY.

Maserati MC12 (v popředí) | Foto: Pavel Srp

To nejzajímavější na výstavě LEGENDY 2022

SHELL Pavilon rychlosti představí unikátní supersporty. Těšit se můžeme na Pagani Huayra, Lamborghini Essenza, McLaren P1, Maserati MC12 + dalších 20 strojů. V hale je několik tisíc koní uzavřených v motorech. Pomyslnou třešinkou na dortu bude reálný monopost Formule 1 – Ferrari

Pavilon Ferrari přinese přehlídku vozů Ferrari od historiků po současnost. Největšími hvězdami budou Ferrari LaFerrari a Ferrari SP1. Na slavnosti LEGENDY si italská značka připomene 75 let své působnosti.

Klubové a závodní louky přinesou přes 600 exponátů, které se běžně nevidí. Návštěvníci se mohou těšit na krásné přehlídky vozů Lancia, Land Rover, Alfa Romeo, Fiat a mnoha dalších klubů. Expozice amerických vozů bude velkoryse pojata od historických vozů po současné unikáty a velké stroje.

I automobilky přivezou své novinky a odbydou si na slavnosti mnoho výstavních premiér. Škoda představí elektrickou novinku Enyaq Coupé iV spolu s celou výrobní řadou nových vozidel i velkou historickou přehlídkou. Některé modely bude možné vyzkoušet i v rámci testovacích jízd.

McLaren P1
McLaren P1 | Foto: McLaren

Ford ukáže modernizovaný Focus i novou generaci pick-upu Ranger Raptor. Subaru představí novou elektrickou Soltteru. Hyundai chystá několik premiér a hvězdou bude dodávka Staria a několik novinek sportovní divize Hyundai N. Novinky přiveze také Land Rover a Jaguar. Nově se představí automobilka MG, která vstupuje na český trh. Chybět nebude ani Kia. Tradičně největší expozici bude mít Mercedes-Benz s mnoha novinkami, historickými vozy a velkou přehlídkou divize AMG.

V sekci motocyklů představí své novinky značky Inidan, ZERO, Aprilia, Piagio, Vespa, Moto Guzzi, SEGWAY, TGB, Linhai či Access.

Štítky: ,

1 názor na “Už za týden se v Praze uskuteční největší výstava aut. LEGENDY nabídnou víc než tisícovku exponátů”

  1. Poutavý reklamní článek ale jinak na vyližpr. Místo konání, otvírací doba,vstupné? Tak místo toho asi půjdu s vnukem do lesa na jahody.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru