Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Teplice zůstávají prvoligové, Vlašim manko z prvního duelu nesmazala

I v příští sezoně se bude hrát na teplických Stínadlech nejvyšší fotbalová soutěž. Severočeši uhájili na hřišti Vlašimi třígólový náskok z prvního barážového utkání, a i když v duelu dvakrát prohrávali, konečná remíza 2:2 jim stačí k udržení prvoligové příslušnosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vlašim - Teplice

Tepličtí vyhráli teprve druhý z posledních sedmi venkovních zápasů a odvrátili hrozbu sestupu z nejvyšší soutěže, kde působí nepřetržitě od sezony 1996/97. Vlašim, která obsadila druhé místo, naopak na vysněný premiérový postup mezi elitu nedosáhla.

"Jeli jsme sem s jasným cílem a ten druhý důležitý krok jsme udělali. Vlašim ukázala svou sílu doma, my jsme tahali za kratší konec. Jsme rádi, že jsme to přežili. Vlašim byla nepříjemný soupeř," řekl teplický trenér Jiří Jarošík.

"O postupujícím rozhodl první zápas. Nebylo to přičiněné tím, že by Teplice nějak oslnily, ale tím, že jsou zkušenější. My s tím neměli zkušenosti. Výkon v Teplicích od nás byl hodně špatný, takhle nehrajeme. Dnes jsme byli lepší, ukázali jsme naši fotbalovost," uvedl vlašimský trenér Martin Hyský.

Boj o první ligy přilákal na malý stadion ve Vlašimi zhruba 1300 diváků. Do sestavy domácích se vrátil útočník Gning, který ve čtvrtek v Teplicích nehrál kvůli drobnému zranění. Senegalský hrotový hráč byl od úvodu aktivní a v 16. minutě po jeho akci pálil v dobré pozici do boční sítě Suchan. Rigovu střelu poté vyrazil Grigar a Gning poté před teplickým gólmanem nedokázal zakončit.

Ve 33. minutě už aktivnější středočeský celek vedl. Po akci na levé straně napřáhl obránce Svoboda a s přispěním drobné teče trefil přesně vzdálenější horní roh. Tepličtí ale rychle srovnali. V 36. minutě si na centr z rohového kopu na bližší tyč naběhl Mareš a hlavičkou srovnal.

Na konci 39. minuty si Vlašim vzala vedení zpět. Centrovaný míč poslal hlavou před branku Broukal a Zlatohlávek zblízka doklepl do sítě. Na opačné straně hosté marně reklamovali ruku domácích ve vápně a Hyčka následně dalekonosnou ranou těsně minul.

Teplický trenér Jarošík poslal do druhé půle Sejka a střídání se mu rychle vyplatilo. Po přízemním centru z levé strany k novému hráči na trávníku propadl na malém vápně míč a bylo znovu srovnáno. Odpovědět mohl Rigo, jehož střelu odvrátil bránící Tijani, v 58. minutě pak proti Gningově hlavičce skvěle zasáhl Grigar. Na opačné straně vyškrábl Marešův pokus k tyči Vágner.

Zhruba od 70. minuty už bylo patrné, že Vlašimští na větší zdramatizování utkání nemají síly. Domácí stále více otevírali hru a Severočeši měli několik šancí na to, aby otočili stav. Mareše však znovu vychytal Vágner, jenž si pak poradil i se střelou střídajícího Ledeckého. Patnáctý tým prvoligové sezony už to ale nemuselo příliš mrzet.

Vlašim - Teplice 2:2 (2:1)

Branky: 33. Svoboda, 39. Zlatohlávek - 36. Mareš, 49. Sejk. Rozhodčí: Szikszay - Nádvorník, Volf - Klíma (video). ŽK: Zlatohlávek, Solomon - Mareš, Tijani, Hyčka, Vondrášek. Diváci: 1316. První zápas: 0:3, Teplice se udržely v první lize.

Vlašim: Vágner - Icha (81. Hošek), Broukal, Breda, Svoboda - Rigo (81. Toula), Křišťan, Suchan (88. Lehoczki), Jurásek - Zlatohlávek (65. Solomon) - Gning (81. Zinhasovič). Trenér: Hyský.

Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka (90.+2 Prošek), Mareček, Sunzu (46. Sejk), Trubač, Shejbal - Fortelný (68. Kodad) - Mareš (81. Ledecký). Trenér: Jarošík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články