22. května 2022 • 18:12

Muchová má „hokejové“ svaly a francouzské songy. Výšlap začal

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Carole! Karolína! Kdo tomu má rozumět, komu asi fandí? ptala se sama sebe Karolína Muchová, když v drobném dešti na kurtu číslo 7 soupeřila s Francouzkou Carole Monnetovou o postup do 2. kola Roland Garros. Česká tenistka příznivým losem nepohrdla. Soupeřku z třetí stovky žebříčku přemohla 6:3, 6:3, přestože hlasivky fanoušků hnaly snaživou domácí slečnu startující na divokou karu.



Muchová je však jiná kapacita, v životopise už má dvě wimbledonská čtvrtfinále a semifinále z Australian Open. Během posledního půl roku, kdy se razantně rozhodla vyřešit přetrvávající problém s břišním svalem pauzou, se sice sesunula až na 81. místo, tam ale tenisově rozhodně nepatří.

Zase se drápe zpět, byť tvrdí, že stoprocentní ještě není a při některých specifických pohybech ji hlava ještě brzdí. Když ale Muchová hraje turnaj a zvlášť grandslam, vždy se s ní musí počítat. I když má v sezoně odehráno jen šest zápasů, myslí na velké věci. „Očekávání a ambice mám pořád v hlavě, i když jsem dlouho nehrála. Chybí mi ale hlavně zápasy a rutina z nich. Občas na kurtu vymýšlím až příliš těžké situace, na které ještě nejsem úplně ready. Ale zase nejsem tak mimo, základ hry mám. Chce to hrát stále více zápasů, posílit tělo, zrychlit a naskočit do toho,“ burcuje všesportovní talent od přírody.

Šikovnou ruku ukázala i v Paříži. Na antuce si dovolila dokonce styl servis – volej, celkem dvaadvacetkrát se vydala během zápasu na síť a osmnáct výměn z toho svěřenkyně Davida Kotyzy získala. Vypadá v kondici, na nohách se jí rýsují svaly, pod čímž je podepsaný nový kondiční z hokejového prostředí Marián Voda, který je i v Paříži. „Mám tady skoro celý tým, atmosféra je výborná,“ tvrdí.

Jistě, rodina je na vítězné vlně. Táta Jozef, asistent u fotbalového Slovácka, ve středu výskal z triumfu nad Spartou a titulu v českém poháru. Hecování stylu „teď se ukaž ty, dcero“, ale neoběhlo. „Za taťku jsem moc ráda, teď jeli s mamčou na dovolenou, takže si to tam užívají. Ale žádnou sázku jsme neměli,“ směje se dobře naladěná Muchová, jež se u Seiny chystá na zápasy s francouzskou muzikou v uších. „Snažím se naladit na prostředí. Byla jsem před dvěma dny na distribuci věcí v Adidasu, kde měli na QR kód ke stažení francouzský playlist. Takže se ladím do francouzštiny. Nerozumím ani slovu, ale fajn.“

Další etapou jejího postupného dobývání špičky bude extra těžký mač. Ve druhém kole se zřejmě srazí s nasazenou čtyřkou Mariou Sakkariovou. Svalnatá Řekyně versus česká šikula, tohle má potenciál překvapení. Zvlášť když loni na antuce v Madridu Muchová vyhrála vzájemný zápas ve třech setech. Velký test přichází brzy, ale Muchová to bere. „Jsem nenasazená, takže si nemůžu vybírat. Byla jsem ráda, že ke mně byl los pro první kolo docela vstřícný, jelikož jsem mohla hrát s jakoukoliv nasazenou už v prvním kole. Čekám bitvu, do které dám všechno.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud