Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

PGA Championship vede Pereira, Woods nedohraje

PGA Championship má za sebou v americké Tulse třetí kolo, po němž je ve vedení majoru Mito Pereira z Chile. Naopak Tiger Woods na turnaji skončil. Třetí kolo dohrál v bolestech a poté poprvé v profesionální kariéře z turnaje elitní kategorie odstoupil.

Mito Pereira
zdroj: ČTK/AP autor: Sue Ogrocki

Šestačtyřicetiletý Woods se na hřišti trápil. Zahrál sedm bogey, jednou dokonce triple bogey a skórovat dokázal jen jednou. Skončil s bilancí devíti ran nad par, což je jeho třetí nejhorší výsledek na majoru.

"No, je mi špatně. To je jasné. Zkusíme s tím něco udělat a uvidíme, jak to půjde," řekl patnáctinásobný vítěz majorů bezprostředně po dohrání. O několik hodin později pořadatelům oznámil, že končí. Další upřesnění svého stavu už neposkytl.

Do čela průběžného pořadí se před finálovým dnem dostal Mito Pereira. Sedmadvacetiletý Chilan má náskok tří úderů před Američanem Willem Zalatorisem, který vedl v polovině soutěže, a Angličanem Mattem Fitzpatrickem.

"Je to největší turnaj, jaký jsem kdy hrál, nejdůležitější kolo golfu, které jsem kdy odehrál, a zítra (v neděli) to bude ještě větší," řekl Pereira, jenž při jediném předchozím startu na majoru neprošel v roce 2019 na US Open cutem. "Snažím se to nekomplikovat, dělat věci stejně jako vždycky a ani se nedívat na lidi kolem sebe," dodal.

PGA Championship, golfový turnaj kategorie major v Tulse (dotace 12 milionů dolarů, par 70) - po 3. kole:

1. Pereira (Chile) 201 (68+64+69), 2. Fitzpatrick (Angl.) 204 (68+69+67) a Zalatoris 204 (66+65+73), 4. Young (oba USA) 205 (71+67+67), 5. Ancer (Mex.) 206 (67+69+70), 6. Power (Ir.) 207 (71+69+67).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články