Sleduj nás

Georges St.Pierre popsal, jak by dokázal porazit Usmana

Georges St.Pierre popsal, jak by dokázal porazit Usmana
Mnoho lidí se ptá, jak by dopadl souboj mezi Kamaru Usmanem a Georgesem St.Pierrem. Slavná kanadská legenda v tom má poměrně jasno.

GSP je mnohými považován za historicky nejlepší velterovou váhu UFC, kterou dost možná už teď sesadil z trůnu Kamaru Usman.

Čím se oba borci mezi sebou liší, to jsou jména soupeřů, s nimiž se utkali. Kamaru je sice v UFC ještě neporažen, ale zato nečelil takové konkurenci, jaké čelil GSP. A na tento fakt by měla být během porovnávání obou borců brána největší zřetel.


„Ač Usmana uznávám, tak si stále myslím, že navzdory své vítězné sérii ještě nebojoval s takovými náročnými soupeři, jako jsem bojoval já. Navíc mi přijde, že je ve svých zápasech poměrně často trefován, proto bych si s úctou k němu dovolil říct, že se z toho historického hlediska stále řadím nepatrně výše,“ pronesl St.Pierre, který jinak bývá ve svých vyjádřeních vždy uctivý a zdvořilý.

Jak by dopadl vzájemný souboj?


„To je otázka, kterou si sám pokládám. Kamaru je ryzí wrestler. I když se některé jeho zápasy odehrávají v postoji, z jeho stylu boje prostě cítíte, že striking není jeho dominantou. On je spíše tím typem bojovníka, který využívá svého dlouhého rozpětí paží a nadpřirozené muskulatury, aby své soupeře natlačil na pletivo a tam je držel.

Můj styl je oproti tomu jeho založen více na pohybu. Já jsem více tím typem bojovníka, který trefí a uskočí. Kdyby to šlo, tuto taktiku bych použil i na něj. A až by se naskytla vhodná příležitost, moc rád bych ho vzal na záda.


Všichni jsme totiž viděli Kamarův wrestling, ale ještě jsme neviděli jeho grappling. A mám takový pocit, že až se někomu Usmana podaří stáhnout na zem, tak ho hravě uškrtí, protože podle mě ten člověk žádný grappling nemá. Je to podobné jako u Justina Gaethjeho. Precizní obrana proti strhům, ale jakmile ho někdo dostane na záda, tak neví, co má dělat,“ uvedl GSP.

Kdo ví, třeba na tom opravdu něco bude. Jen se doposud za celých patnáct zápasů v UFC nikomu, ale opravdu nikomu nepovedlo Usamna stáhnout na zem. A že se o to pokoušelo mnoho zvučných jmen, včetně takového ryzího wrestlera, jako je Colby Covington – rekordman v počtu doručených takedonwů. Nigerijskou noční můru, která je na velterovou váhu opravdu ohromná, na záda prostě nikdo doposud ještě nepoložil.


Další články