Chodce se snažil zachránit

„Vašek ale zachoval chladnou hlavu a běžel bezprostředně po střetu zpět na místo nehody, vytáhl pána ze silnice sám a dával mu masáž srdce a poskytoval první pomoc až do příjezdu záchranářů. Byla to opravdu neskutečná a pohotová reakce! Jinak všichni přihlíželi a neudělali nic. Jen Vašek se staral, odtáhl zraněného na okraj silnice, i když riskoval život mezi projíždějícími auty,“ napsal na facebookovou stránku skupiny Lunetic její manažer Zdeněk Obdhlídal. „Nedalo se tomu zabránit. Byl to nějaký černě oblečený muž UK původu, který skočil Vaškovi přímo pod kola. Vůbec nebyl vidět,“ dodala partnerka Vaška Marcela Jelínková, která jela v autě s ním.

Alkohol v krvi

Podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové nadýchal řidič při opakovaných dechových zkouškách hodnoty do 0,4 promile. „Nevím o tom, že by před jízdou pil alkohol, nic takového se nestalo,“ řekl Obhlídal pro super.cz. Doufá, že se Vašek dá co nejdříve psychicky dohromady. Po nehodě odjel společně s manželkou na dovolenou k moři. Psychická pohoda je pro něj nyní důležitá i z toho důvodu, že ho čeká společně s Lunetiky letní turné, které startuje už tento týden v Mělníku.

Právník to vidí špatně

„Pro řidiče je přítomnost alkoholu v krvi velmi nepříjemnou komplikací, předpokládám, že bude povolán soudní znalec. Pokud ten řekne, že i toto relativně malé množství alkoholu mělo vliv na reakci řidiče, potom nevylučuji jeho trestní stíhání,“ řekl k případu pro Blesk právník Černý. Dále dodal, že Vaškovi může pomoci ke snížení trestu fakt, že ihned bez váhání začal muže, kterého srazil, obživovat.

Související články