Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Janktova gólová asistence neodvrátila prohru Getafe, Real zakončil ligu bezbrankovou remízou

Jakub Jankto si v posledním kole španělské ligy připsal asistenci u jediného gólu Getafe při porážce 1:3 na hřišti Elche. Mistrovský Real Madrid na závěr zaznamenal bezbrankovou remízu s Betisem Sevilla. Zápas byl pro tým kolem jasně nejlepšího ligového střelce Karima Benzemy generálkou na finále Ligy mistrů, ve kterém se příští sobotu utká v Paříži s Liverpoolem. Atlético Madrid udrželo výhrou 2:1 nad Realem Sociedad třetí místo ve španělské fotbalové lize. Barcelona podlehla po 14 letech Villarrealu. Granada remizovala bez branek s Espaňolem a po Alavésu a Levante se stala posledním sestupujícím. 

Fotbalisté Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

Jankto nastoupil poprvé od 3. března a po deseti ligových zápasech. Šestadvacetiletý záložník v 33. minutě nabídl přesnou přihrávkou skrz malé vápno míč před prázdnou bránu Ünalovi, který otevřel skóre. Vzápětí ale srovnal Olaza a v závěru rozhodl dvěma trefami střídající Kike.

Atlético v minulém kole udrželo remízou ve vzájemném duelu Sevillu za sebou a v závěrečném utkání už si nenechalo třetí místo vzít. Na hřišti San Sebastianu rozhodli brankami De Paul a Correa, v závěru jen zkorigoval Guridi. Seville vystřelil výhru nad Bilbaem Rafa Mir.

Villarreal poslal na stadionu Camp Nou do vedení Pedraza a Barcelona prohrála počtvrté v sezoně první poločas, což se jí stalo naposledy v ročníku 2003/04. Po přestávce navíc zvýšil náskok semifinalisty Ligy mistrů Gómez a Villarreal zdolal katalánský velkoklub po 27 zápasech.

Benzema nerozšířil počet 27 branek, s kterými vévodí tabulce střelců, největší šanci zápasu promarnil v úvodu druhého poločasu jeho spoluhráč Rodrygo. Real má před víkendovým programem závěrečného 38. kola třináctibodový náskok na Barcelonu, Betis už nemohl vylepšit páté místo, ze kterého se kvalifikoval do Evropské ligy.

V druhé předehrávce sestupující Levante vyhrálo třetí z posledních čtyř zápasů. I díky dvěma gólům Melera zvítězil předposlední tým tabulky na hřišti Vallecana 4:2.

Granada měla záchranu ve svých rukách, potřebovala ale porazit doma Espaňol. Skórovat mohla v 72. minutě, kdy Molina zahrával pokutový kop, čtyřicetiletý zkušený útočník ale neproměnil. Na 17. místo se tak posunul Cádiz výhrou 1:0 na hřišti Alavésu. Rovněž šestnáctá Mallorca si zajistila záchranu až vítězstvím 2:0 v Pamploně.

Španělská fotbalová liga - 38. kolo:

Real Madrid - Betis Sevilla 0:0, Vallecano - Levante 2:4 (18. Álvaro García, 61. Guardiola z pen. - 26. a 45.+1 Melero, 44. Martí, 76. Coke), Valencie - Vigo 2:0 (28. Gómez, 60. vlastní Araujo), Elche - Getafe 3:1 (84. a 90.+2 Kike, 37. Olaza - 33. Ünal), Alavés - Cádiz 0:1 (76. Lozano), Granada - Espaňol Barcelona 0:0, Pamplona - Mallorca 0:2 (47. Ángel, 83. Grenier), FC Barcelona - Villarreal 0:2 (41. Pedraza, 55. Gómez), FC Sevilla - Bilbao 1:0 (68. Mir), San Sebastian - Atlético Madrid 1:2 (90.+3 Guridi - 50. De Paul, 69. Correa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články