Ukrajinští vojáci baví internet: Z pouzdra na protitankový NLAW si udělali sprchu

Co s použitým pouzdrem na protitankovou střelu NLAW? Ukrajinští vojáci v tom mají jasno, výborně poslouží jako polní sprcha.

Ano, slyšíte správně. Pouzdro od obávané protitankové střely NLAW neváhali vojáci použít jako zásobník na vodu se sprchou. Jednoduchá úprava jim po zavěšení na strom přinesla sprchu i do náročných polních podmínek. Vnitřek pouzdra je vyroben z dobrých izolačních materiálů, díky čemuž se pro podobné využití perfektně hodí.

Protitankový NLAW je švédsko-britská řízená střela krátkého dosahu typu „vystřel a zapomeň“. Vojáci ji snadno mohou nést s sebou a v případě, že spatří nepřátelský tank jej dokáží efektivně zneškodnit. Výhodou je, že proti systému prakticky neexistuje efektivní obrana. Společně s Javeliny jsou NLAW důvodem, proč má Rusko na Ukrajině tak vysoké ztráty obrněné techniky.

Autor tweetu zobrazeného výše nejprve pouzdro označil za Javelin, ale poté se opravil. Po vybalení raketometu je již bez užitku. Jak ale dokazuje fotografie, která pobavila uživatele na sociálních sítích, tubus má v rukou kreativních lidí řadu dalších využití. Komu by se zdála sprcha málo, možná ho pobaví využití pouzdra pro převoz slepic.

Zdroj: SAAB
Úvodní fotografie: Se souhlasem Defence Imagery

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Přečtěte si také