Chcete si nechat osadit drahokam ze šperku po babičce do nového klenotu? Máte vysněný šperk s diamantem a chcete jej zhmotnit do reality? Ať už po vlastním klenotu toužíte z různých důvodů, vězte, že si jej můžete dopřát! Stačí navštívit zlatnické studio, ve kterém je výroba šperků na zakázku jednou z nabízených služeb.

Jak to celé začne?

Vaším nápadem! Nemusíte se však obávat nedokonalostí. Zkušený zlatník vám poradí a navede vás tak, abyste byli s výsledkem spokojeni. Celý proces začíná ve 3D šperkařském programu, v němž se navrhuje a modeluje vaše představa dokonalého šperku.

Máte-li zájem např. o prsten na míru, vyberete si materiál, velikost prstenu, typ obroučky, barvu a výbrus centrálního kamene a případně i bočních drahokamů. Vše lze libovolně měnit a upravovat.

Vznikající šperk si přitom můžete prohlížet ze všech stran! A v případě prstenu je k dispozici i jeho simulace na prstu. Pokud jste s vizualizací spokojeni, nastává další krok – tisk modelu šperku na 3D tiskárně. Následně se šperk odlévá z vybraného materiálu, polotovar se musí ručně opracovat, vyleštit a připravit na osazení kamenů.

S drahokamem nebo bez?

Cenu šperku v největší míře ovlivňuje druh kamene, kterým chcete šperk ozdobit. Přírodní diamant je nestárnoucí klasikou a nositel trvalé hodnoty, kterou v dnešní době můžete nahradit např. cenově dostupnějším moissanitem. Můžete však sáhnout i po barevnějších kamenech jako je safír, akvamarín nebo granát.

Vhodný drahokam můžete vybírat podle různých kritérií. Podle znamení či dostupnosti a s tím spojené ceny. Do vlastního šperku si můžete nechat osadit také perly. Nezapomeňte ale, že jsou velice choulostivé, proto nejsou vhodné na každodenní nošení.

Šperk na zakázku vyžaduje čas!

Při zakázkové výrobě šperků musíte počítat s dalším procesem výroby! Pokud si tedy chcete nechat vyrobit šperk k nějaké blížící se životní události, zbytečně to neodkládejte. Běžná doba výroby bývá měsíc a půl, až dva měsíce.

Se šperkem na míru prostě nešlápnete vedle a takový šperk se bude rozhodně vyjímat na každé ženě i fotografii, ať už na té z oslavy narozenin nebo i třeba na fotografii svatební.