Víte, co je sexting? Je zábavný, sexy nebo trapný?   

Přidat na Seznam.cz

Nezávislý výzkum, který provedla Britská asociace pro sexuální zdraví a HIV (BASHH) v únoru 2021, ukázal, že sexting během pandemie vzrostl o 33 % ve srovnání. Všichni to tedy ze zřejmých důvodů děláme více, ale děláme to správně? 

Sexting (český ekvivalent by zněl sextování) je elektronické rozesílání zpráv, obrázků a videí se sexuálním obsahem.

Krása odstupu znamená, že se můžeme cítit uvolněněji, když chceme být sami sebou a otevřeněji vyjadřovat svou sexualitu. Uzamčení donutilo některé z nás přehodnotit sex. V některých ohledech nás to povzbudilo k tomu, abychom se naučili nové způsoby, jak uspokojovat své potřeby na dálku.  

Pokud nejste v bublině s někým, kdo vám může fyzicky poskytnout to, co potřebujete, může to být frustrující. Sexting vám umožňuje uspokojit své touhy jiným způsobem. Vybízí vás k větší popisnosti a expresivitě, a protože chybí ta nevyřčená energie, kterou získáte tváří v tvář, musíte najít ta správná slova, emotikony nebo gify, abyste předali zprávu, kterou chcete. Může to být vzrušující, a pokud se zapojíte s někým, s kým fantazírujete o fyzickém sexu, může to být velmi vzrušující. 

Frustraci stranou, uzamčení nás všechny možná učinilo o něco svobodnějšími. I když jsme byli nuceni udržovat si odstup, možná jsme se stali uvolněnějšími při vyjadřování své sexuality, což může být jen dobře. Je tu však jedna námitka: sexting má sice své přednosti, ale je zábavný pouze tehdy, pokud vám konverzace vyhovuje a zapojujete se do ní dobrovolně. 

Pokud se chystáte zapojit do sextingu, v první řadě si buďte jisti, že to skutečně chcete a že s konverzací stoprocentně souhlasíte. Stejně jako u všeho, co souvisí se sexem, je souhlas zásadní a měl by být výslovně naznačen.   

Sexting může mít, ale také své nevýhody. Například můžete mít strach z toho, že někdo udělá screenshot toho, co píšete, a zveřejní to na internetu. Nebo mít pocit, že všechno zní nepřirozeně, protože byste nikdy nic takového nahlas neřekla. Také ale často spousta žen předstírá, že má náladu, i když ji nemá. 

Zdroj: stylist.co.uk