Netflix potřebuje předplatitele! Uchýlí se k tomuto riskantnímu kroku

Stream Netflix
Zapnutá televize / Autor fotografie: Andrés Rodríguez / Zdroj fotografie: Pixabay

Minulý měsíc jsme se dozvěděli plno zajímavých zpráv, které ovšem pro Netflix představují něco nemyslitelného. Má totiž masivní ztrátu předplatitelů. Tato ztráta v podstatě přinese revoluci v rámci streamovacích služeb na bázi předplatného. V posledních letech jsme svědky nárůstu konkurence jiných velkých společností, jako Disney či HBO.

Navzdory sílící konkurenci Netflix své plány neobměnil, a vlastně je nechal zastaralé, což se zčásti podepsalo na jeho debaklu. Třešničkou na dortu bylo nedávné zvýšení cen, které rovněž pro mnoho lidí nebylo v pořádku při dnešních cenách. Společnost nejvíce viní sdílení hesel s jinými lidmi a nejen členy domácnosti. Dále se na tom také podílelo ztracení ruského trhu, ze kterého Netflix odstoupil poté, co Rusko zahájilo speciální vojenskou operaci na území Ukrajiny. Nyní se Netlix snaží své služby vylepšovat, aby přivedl zpět své staré předplatitele, a zároveň získal nějaké nové.


Nenechte si ujít:


Podle nejnovější zprávy od webu MSPowerUsers může Netflix brzy umožnit uživatelům sledovat nadcházející pořady s předstihem. Má to však háček, jako obvykle bude tato funkce dostupná pouze v baště společnosti, kterou jsou pochopitelně Spojené státy. Podle zprávy od Netflixu bude existovat určitá skupina lidí pro zpětnou vazbu, která bude jeho filmy a pořady hodnotit. Tato taktika mi přijde nadmíru zajímavá, ale nevěřím tomu, že dosáhne nějakého většího úspěchu.

Určení uživatelé, kteří budou vybráni, tak dostanou pozvánku, aby se tohoto projektu zúčastnili přibližně po dobu šesti měsíců. Po zhlednutí filmu či seriálu budou muset tito určení uživatelé vyplnit dotazník ve kterém Netflixu sdělí své veškeré pocity. Je možné, že poslouží pro budoucí obsah, a na ten již vydaný nebo čekající nebude mít žádný vliv. Ale nejsme si tím jisti, spíše jde o nepodložené tvrzení až přímo domněnku. Koneckonců, je jisté, že Netflix už má k tomuhle několik testovacích skupin, které mu kontrolují obsah.

Bezesporu zní tato funkce jak zajímavý způsob, kterým přimět předplatitele se více zapojit do chodu společnosti a cítit se, že jsou součástí platformy jako celku. Je možné, že pokročilé sledování filmů a pořadů bude omezeno. Uživatelé budou muset také podepsat smlouvu o mlčenlivosti, aby nemohli prozrazovat obsah různých pořadů.

Podle posledních zpráv dělá Netflix po ztrátě předplatitelů několik změn ve své strategii. Společnost údajně zrušila několik seriálů a show.

Autor: Adam Vilkus

Zdroj: gizchina.com

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hodnocení: 0

Zatím nehodnoceno.

Štítky:, ,
5 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *