Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pánský styl není sázka na jistotu, tvrdí Ina T. Dara Rolins úplně mimo mísu! Levný oblek, nestravitelné tenisky

/
  • Pánský oblek není vždy výhra
    23. května 2022 ● 05:00

    Byť byly původně, z pánského šatníku vypůjčené kousky společností nepřijímanou kontroverzí, dnes jsou zavedenou rutinou tvořící v outfitech žádané, dráždivé napětí kontrastů. Maskulinní prvky v podobě blejzru, obleku či vesty při vhodném stylingu posilují dojem ženskosti, zvýrazňují feminitu looku a jsou nad trendy postaveným stylem, jež nepodléhá rychle měnícím se tendencím. Osobitost podtrhující pánské outfity jsou stylistickou výzvou, kterou však, jak je vidno i v hodnocení,  ne každý projde.

  • 1.

    Andrea Bezděková (28) S respektem k detailům 1

    Miss z roku 2016 poslední dobou překvapuje zdařilými stylingy, mezi něž patří i velkorysou siluetou puncovaný, ve slušivé blankytně modré nesoucí se oblek. Over size střih saka v prodloužené délce doplněný o široké palazzo kalhoty vhodně kontrastuje s na tělo upnutým asymetrickým topem v odstínu krémové, dodávajícím celku na svěžesti. Světlá, subtilní kabelka je k celku příhodná, stejně jako street style evokující zářivě bílé tenisky, jež celek odlehčují a srážejí na striktní eleganci.

  • 2.

    Dara Rolins (49) Mix stylů za hranou 4

    Zpěvačka vystupující na Prima Love Days zvolila pro svůj koncert žlutočernou kombinaci leskem poznamenaného kompletu saka a do manžety vedených, od pasu rozvolněných kalhot na puky. Dekolt odhalující zavinovací vesta je v outfitu dominujícím, vnady prezentujícím kouskem, jenž pánský styl pečetí, avšak materiál obleku působí levně, diskreditujíc tím celý dojem. Stylově odjinud jsou pak ryze sportovní, v outfitu nestravitelné, divoce vzorované tenisky, jež dojmu estetické zpozdilosti nahrávají.

  • 3.

    Bára Nesvadbová (47) Pink nota s jistinou stylu 1-

    Mimo svoji komfortní zónu čítající záplavu černých outiftů tentokrát překvapivě vystoupila spisovatelka, jež je svojí přehnanou nákloností k tmavým barvám proslulá. Neonově pink komplet saka s klasickou fazonou, v pase na vázačku doplňují pompézně široké, aktuální módní trendy následující nohavice. Vůči vlasům i odstínu pleti svědčící barva obleku nositelce padne, na rozdíl od černé jí prospívá, metalické doplňky v podobě psaníčka a špičatých bot jsou též bez výtky. K diskuzi zůstává jen červený valér rtěnky, jenž měl být v odstínu nude.

  • 4.

    Barbora Mottlová (35) Deficit kultivovanosti 4

    Bývalá miss Playboy je příležitostnou moderátorkou, herečkou i modelkou snažící se dosáhnout statusu veřejností sledované celebrity. K tomu si až příliš často dopomáhá vnady odhalujícími, erotično navozujícími modely, jenž mají přitáhnout tolik žádanou pozornost. Nevyjímaje na holé tělo oblečené sako, jež v hluboké fazóně klop servíruje dekolt a břicho, nudící lacinou ordinérností. Absence trika či košile sráží jinak obhajitelné klasice body a oblek doplňující plátěné nazouvací espadrily se vzorem k celku svojí ležérností rovněž neprojdou.

  • 5.

    Šárka Vaculíková (35) Zbytečně dominantní doplňky 1-

    Overal s širokými, dlaň nad kotník končícími nohavicemi a hlubokým, véčkovým výstřihem se zavinováním si pohrává s elegancí materiálu i byť jednoduchým, nadčasovým chic střihem. Ten je pro svou univerzálnost vstřícný k různým stylingům a odstínem i stylem ho dobře doplňuje sako v prodloužené délce. Pro slavnostní ráz premiéry, diváky očekávané nekorektní komedie Vyšehrad: Fylm, dobře zvolený model narušují jen kontrastní akcenty černých doplňků, jež bych vyměnila za světlejší, barevně méně dominantní kousky.

  • 6.

    Martina Babišová (28) Městský look bez nosného prvku 2-

    Patří k talentům čerstvé herecké generace účinkujíc jak ve filmech, tak televizních seriálech jako Specialisté či Zločiny Velké Prahy. Na projekci mini série v rámci Febioestu pak vyrazila v black & white variaci zkráceného topu odhalujícího bříško, volných, rozšířených kalhotech a pastelově modrém saku v délce do půli stehen. Právě tento barevný akcent jinak nezáživný celek oživuje a je příjemným kontrastem vůči zrzavému odstínu vlasů. Bílé loafers na gumové platformě s městským lookem stejně jako cross body kabelka ladí, avšak schází tady síla nosného doplňku, jenž by outfitu dodal na osobitosti a originalitě.

    VIDEO: Misska Andrea Bezděková dostala dárek za milion: Tohle je můj nový mazel!

    Video
    Video se připravuje ...

    Misska Andrea Bezděková dostala dárek za milion: Tohle je můj nový mazel! Markéta Reinischová

    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

carvan: Podle Hřiba ale teď bude důležité, jak se vláda postaví k přerozdělování uprchlíků z těch velkých měst. „To je problém nejen Prahy. Pochopitelně je třeba myslet na to, že lidi se budou pozitivně motivovat k tomu, aby se přesunuli z bodu A do bodu B a obě ta místa mají nějakou samosprávu, bez které se to dělat nedá,“ upozornil primátor Prahy.

Netolický je k relokaci uprchlíků poněkud skeptický „Už asi měsíc řešíme spolu s vládou sociální turistiku uprchlíků. To se s vládou nějak daří řešit, ale jsem poněkud skeptický k tomu přerozdělování. K tomu nemůžeme nikoho nutit,“ poznamenal pardubický hejtman.

Schiller jako opoziční hejtman prohlásil, že Česko situaci zvládá především díky hejtmanům, protože vláda na situaci reaguje pozdě.

Poslanec Pavel Žáček (ODS) nabídl odlišný pohled od toho Schillerova. „Česko to zvládá jako celek výborně. Dnes jsme sice konfrontování s obrázky dětí spících na hlavním nádraží v Praze, ale to neznamená, že bychom tu situaci jako celek nezvládli,“ pravil Žáček.

Když se dostal ke slovu Koten, prohlásil, že z pohledu SPD je kontrola přicházejících uprchlíků nedostatečná a nelze vyloučit, že sem budou přecházet i lidé s nějakým trestním škraloupem z minulosti. „To nelze vyloučit. Podle toho, na jakém místě je Ukrajina, co se týká korupce a podobně, a když si vezmeme obchod se zbraněmi, který se na Ukrajině odehrával, tak v USA jsou zveřejněny žebříčky obchodu se zbraněmi před válkou i během ní,“ upozornil Koten.

„Z pohledu samosprávy to strašení není namístě,“ ozval se proti Kotenovi Hřib s tím, že příchod uprchlíků dle něj neznamenal např. zhoršení epidemiologické situace.

(23. 05. 2022 07:02)

carvan: Netolický konstatoval, že se nezměnila ani bezpečnostní situace. Rozhodně ne v Pardubickém kraji. „Já bych opravdu varoval před tím, aby tady někdo říkal, že se sem budou dostávat mafiózní praktiky nebo něco podobného,“ ohradil se proti Kotenovi Netolický.

Schiller slova Zdeňka Hřiba i Martina Netolického potvrdil.

Koten kontroval, že si nemyslí, že by tady ukrajinské matky s dětmi páchaly nějakou trestnou činnost, ale trval na tom, že do Česka se mohou dostat „i závadové osoby“. „Je to předběžná opatrnost. Ona vláda nedokáže potvrdit, že tady nejsou; a já nedokážu potvrdit, že tady jsou. Oni se půjdou těžko zaregistrovat na úřady práce,“ vysvětloval Koten s tím, že přes zelenou hranici mohou přejít i již zmíněné „závadové osoby“.

„Nic takového, co říká kolega Koten, se neděje. Jsou to jen spekulace a podle mého mají za cíl vytvořit atmosféru strachu. My jsme se nedávno byli podívat na schengenské hranici. Oni tam tu situaci zvládají,“ vyjádřil svůj názor Žáček.

Když se opět dostal ke slovu Hřib, trval na tom, že z Prahy je zapotřebí část uprchlíků přerozdělit. Už kvůli obyvatelům Prahy a kvůli tomu, co s sebou přináší kupříkladu energetická krize.

Netolický podruhé konstatoval, že uprchlíky nebude možné nějak přerozdělit. Už proto ne, že z hlediska práva EU, pokud někdo dostane status dočasně chráněné osoby, může se pohybovat po celém území EU.

(23. 05. 2022 07:01)

carvan: Konstatoval také, že ze Zakarpatské Ukrajiny dorazily některé rodiny, které si podle všeho opravdu přijely jen pro sociální dávku. „Můžu vám říct, že k nám přijely osoby, které neuměly ani slovo ukrajinsky, ale měly u sebe papírek, že chtějí dostat dávky a že nechtějí dostat ubytování ve Vyšních Lhotách. Ten papírek byl česky. A to je všechno,“ prozradil hejtman Pardubického kraje Netolický.

Schiller se ve studiu rozčílil, že český stát vlastně neví, kolik uprchlíků vlastně v Česku zůstává. „My nevíme, kolik lidí v Česku reálně zůstává, kolik lidí se vrací na Ukrajinu, když se ukazuje, že by se ukrajinská armáda mohla ruským agresorům ubránit, a je otázka, kolik uprchlíků pokračovalo do dalších zemí EUI.“ Vláda by se podle něj měla více zajímat o to, kolik ukrajinských uprchlíků reálně uvažuje o tom, že v Česku zůstane.

Žáček hned oponoval, že na tuto otázku dnes těžko dostaneme relevantní odpověď, protože „situace na bojišti se mění ze dne na den“.

Koten zdůraznil, že vláda by se měla starat především o české občany. „Já si myslím, že vláda by se měla především starat o české občany, a až poté o světové blaho,“ zaznělo od poslance SPD.

(23. 05. 2022 07:00)

carvan: Schiller upozornil, že někteří starostové odmítají přijmout třeba jen pár desítek romských uprchlíků z Ukrajiny, např. padesát, ale v Ústeckém kraji je podle něj situace opravdu specifická. Jen na dobře známé sídliště Janov přijelo na 100 ukrajinských Romů a podle Schillera je tady dobře vidět, že žijí dokonce jinak než čeští Romové z tohoto sídliště. Ale kraj nemá kapacity, aby se tyto ukrajinské uprchlíky pokusil začlenit do společnosti.

„Padesát lidí, to máme v Ústeckém kraji v jednom paneláku. O nás se říká, jací jsme rasisti, ale my se snažíme pomoct. My už jsme zjistili, že některé ženy sice neuměly jazyk, a přesto si za pár dnů našly práci. Vedle toho máme české občany, kteří tu práci nemají roky…. Ale my nemáme kapacitu starat se o ty lidi (romské uprchlíky). Já jsem tam viděl jednu romskou neziskovku. Nás kritizují, že my nic neděláme, ale to není pravda, my na to prostě nemáme kapacitu,“ vysvětloval hejtman Ústeckého kraje.

Netolický upozornil na další problém: „Dneska máme příchozích asi 70 denně v našem kraji – a zhruba polovina čeká na dávku a pak odjíždí. A to není motivační asi ani pro ty dobrovolníky, kteří v uprchlickém centru pracují.“

(23. 05. 2022 07:00)

carvan: Hřib informoval, že jen za sobotu odjelo z hlavního nádraží v Praze asi 80 lidí. U části z nich se prokázalo, že vedle ukrajinského pasu mají maďarský pas, takže se vydali na cestu do Maďarska. A zčásti šlo o lidi, kterým česká strana nabídla přístřeší, ale tito uprchlíci jej odmítli. „Poté jim bylo sděleno, že pokud nechtějí přijmout českou pomoc, mají se vrátit do své vlasti.“

Moderátorka nakonec otevřela ještě jedno téma, a to skrze průzkum agentury STEM/MARK, který ukázal, že čtvrtina Čechů už teď volá po tom, aby se Ukrajinci začali už během války vracet z Česka do své země. Průzkum ukázal, že polovina Čechů by tu ukrajinské uprchlíky nechala maximálně do konce války. Čtvrtina z této části by je dokonce poslala zpátky už dnes.

Hosté se shodli na tom, že je třeba bránit případům zneužívání sociální pomoci, kterou Česko poskytuje uprchlíkům, protože tyto jednotlivé případy vrhají špatné světlo na všechny válečné uprchlíky jako celek.

Žáček zdůraznil, že vláda musí navíc lidem znovu a znovu vysvětlovat, kdo tuto válku rozpoutal, že „jejím viníkem je Rusko a ruský prezident Vladimir Putin, který vydal patřičný rozkaz“, a EU a s ní i Česko musí na tuto situaci reagovat.

Netolický přivítal, že podle průzkumu „polovina Čechů stále chápe, že je zapotřebí lidem prchajícím před hrůzami války pomáhat“.

(23. 05. 2022 06:59)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy