gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

23.05.2022 Písničkář Honza Roušar vydal ke svým čtyřicátinám nové album (Suchánek Robin (NetwIN production))    PDF Tisk Email
Novinky
Po sedmi letech vydal Honza Roušar nové album Zapět dvanáct, tentokrát s českými texty Václava Tobrmana v aranžích Jirky Vidasova. Kromě mnoha vzácných hostů jej v pondělí 9. května v Malostranské besedě slavnostně pokřtil také legendární český muzikant a textař Ivan Hlas.
V loňském roce dostal Honza Roušar k narozeninám od svých přátel zásadní finanční příspěvek se slovy: „To máš na desku ke čtyřicátinám, Jirka ti to zaranžuje, Vašek dodá texty a ty začni točit!“ Na konci roku 2021 se prostřednictvím crowfundingové platformy HitHit vybraly další potřebné peníze, a tak se díky tomu Honza Roušar, Jirka Vidasov a další muzikanti začali každé úterý ve studiu Prague Records scházet nad albem Zapět dvanáct, které písničkář slavnostně pokřtil v Malostranské besedě.
Honza Roušar
Honza Roušar
foto: Jan Strnad
Kromě Honzy Roušara a jeho doprovodné kapely na křtu vystoupilo všech šest hostů, kteří na albu zpívají. Na pódiu se vystřídaly zpěvačky Naďa Válová a Veronika Bergmanová, které již v minulosti Honzovy písně zpívaly. Postupně se také představily zpěvačky Lucia Šoralová, Barbora Šampalíková, Gabriela Vermelho a také herečka Petra Hřebíčková, která si s Honzou zazpívala duet Dál věřím nám.
Celým slavnostním večerem diváky provedl moderátor Ondřej Pech. A protože písničkář se nesmí nikdy nechat srazit na kolena, jedním z vzácných kmotrů alba se stal legendární český hudebník a textař Ivan Hlas.
Album pokřtil Ivan Hlas
Album pokřtil Ivan Hlas
foto: Jan Strnad
„Já jsem tady vlastně náhodou. Jednou zvoní telefon a volá mi Honza a ptá se, co dělám 9. května. Já mu řekl, že mám volno a on na to, ať přijdu do Malostranské besedy. No, a tak jsem tady,“
řekl po pozvání na pódium Ivan Hlas. „Až později jsem se dozvěděl, co se děje a že budeme křtít novou desku,“ pokračoval. „Honzo, vážím si jedné věci. Přátelé, když je to v hlavě, v rukou, a hlavně v srdci, tak je to vždycky dobré,“ pochválil na pódiu Ivan Hlas písničkáře Honzu Roušara.
Jak už název Zapět dvanáct napovídá, jedná se o album s dvanácti písněmi různorodých stylů a žánrů. Díky charakteristickým aranžím Jirky Vidasova dostává album popový nádech a celkovou zvukovou kompaktnost. Kromě písní doprovázených celou kapelou je na desce i blues pro sólovou kytaru s názvem Buňky, které mistrně interpretoval legendární kytarista Norbi Kovács.
Honza Roušar s Petrou Hřebíčkovou
Honza Roušar s Petrou Hřebíčkovou
foto: Jan Roušar
Všechny dechové nástroje nahrál jeden z nejlepších tuzemských saxofonistů - Bharata Rajnošek, smyčce natočila držitelka ceny Alfréda Radoka Gabriela Vermelho, o výsledný zvuk této nové desky se postarali Jan „Zaza“ Zázvůrek (finální mix) a Tomáš „Zemák“ Zeman (master).
Celé nové album je možné zdarma stáhnout na oficiálním webu Honzy Roušara.
Honza Roušar je písničkář, kytarista, zpěvák a imitátor hlasů. V rodné Příbrami zabodoval už v roce 1997 s autorskou písní na finále Porty v kategorii do 18 let. První studiovou nahrávku pořídil ve studiu Jumbo u Jaroslava Samsona Lenka. V příbramském divadle si získal pozornost skvělými výkony ve hrách Filozofská historie a Dalskabáty, hříšná ves. Po přestěhování do Prahy hrál a zpíval v lyrikálu Petra Hapky a Michala Horáčka Kudykam. Souběžně skládal vlastní autorské písně s texty Libora Jeníka, Aleše Nováka nebo Jarmily Moosové. První Honzovo autorské CD Točí se to dokola vyšlo v roce 2010. Jeho písně zpívají Ondřej Ruml, Petra Hřebíčková, Ivana Korolová, Hana Seidlová, Hana Robinson, Naďa Válová a další. Na jeho další desce Hemofilická už jsou mezi textaři také Ester Kočičková a Miloň Čepelka.

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Duben 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 1 2 3 4 5 6 7
 8 91011121314
15161718192021
2223242526
29     

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib