Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak to bylo, šéfe? - 23. 5. 2022

23. 05. 2022 | Televizní tipy
První dvě série pořadu Ano, šéfe! byly plné emocí. Kdo si vzal od Zdeňka poučení, kdo ne, a tak nakonec skončil neslavně? Poznáte některý z podniků, na který budeme vzpomínat? Propojte současnost se vzpomínkou na Ano, šéfe! a vyjde vám, jak to vypadalo v kuchyních před lety, a jak se vaří dnes. Inspirujte se a bavte se!

Tentokrát na grilu začneme přípravou rustikální dobroty huevos rancheros, tedy snídaní oblíbenou ve španělsky mluvících zemích. A pak hned se vydáme poznávat taje street food. Protože i na to v minulosti došlo. Kam se tato disciplína za uplynulých deset let posunula? Dívejte se!

Jak to bylo, šéfe? - 23. 5. 2022Před lety, kdy se Zdeněk Pohlreich vydával na své mise, se většinou setkával s jediným. Hosté čekali. Proč? „Protože si na jídelní lístek majitelé namalovali devadesát nesmyslů a diví se, že to nestíhají v kuchyni. Takže hosté čekají, jsou naštvaní. Kuchyně nestíhá a hroutí se tam jeden za druhý. Tohle je celé špatně.“

Čekají i dnes? Pokud si dávají street food, čekat nemusejí. Šéf nás tedy seznámí s Jáchymem Pavelekem z Bistrucku. „Máme společný kousek kuchařské historie. Pět nebo šest let pracoval s námi, pak si řekl, že ho to nebaví, vrátil se do Havířova, do kraje rázovitého.“ Jáchym se pochlubí, že se mu daří, a šéf si neodpustí: „To jim asi někdo dobře poradil.“

Vařit se bude bez chemie kukuřičná polévka se slaninou a medvědím česnekem, chilli con carne s hovězím masem a jalapeňo burger. Dobrou chuť! Během retro návratu ale zjistíte, proč se do polévky, když je tuhé maso, přidává hřebík, proč je dobré vařit se zrezivělou konzervou a další libůstky. Šéf také vzpomíná, že první dvě série byly jen o dochucovadlech: „Omáčky práškujeme, nebo vyrábíme?“ To byl jeho častý dotaz. Sypké přípravky Zdeněk nenáviděl.

Kuchaři sice věděli, že je to hnus, ale používali je. „Snažíš se tu někoho zabít?“ divil se šéf, když zkoumal zásoby. Některé věci dokonce létaly z okna. Jáchym se diví: „Vždyť to byly peníze“. „To je pravda,“ odpoví šéf, „ale špatně investované peníze vždycky skončí v koši.“ Kuriozitou jídelníčku, který šéf při svém putování objevil, byly fazole z Vysočiny. Tedy fazole s kečupem. Tak šílené jídlo, které si hosté vyžádali i po změně majitele.

Zdeněk přiznává, že nejen jídlo, ale také interiéry byly šílené – před lety. „Je to sport bar, myslivecká hospoda nebo co to je? Tedy tohle jsem nikdy neviděl. A ještě Titanik, brnění, uschlé kytky, reklamní bannery všech možných značek a firem, rozesmátý sádrový kuchař u vchodu…“ Šéf si mohl hlavu ukroutit, ale stejně mu to moc platné nebylo, a některé „památky“ přežily dodnes.

Co byla podle šéfa největší legrace? „Úvodní ochutnávání to rozhodně nebylo. Ale jízda autem byla docela fajn. Snad nejvíc mě bavilo, když lidi reagovali na to, co jsem jim řekl. Ale pamatuju si některé lidské příběhy a ten lidský rozměr, ten jsem měl rád. Navíc si myslím, že jsme hodně často přijeli pozdě. Hospodu nemůže dělat nikdo, kdo nemá vzdělání a praxi. A to tehdy lidé nevěděli.“
Zdeněk se vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní ani úroveň znalostí si navíc nebude moci stěžovat.

V každém díle představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli vrátíme k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní. A to nejen formou vyprávění, ale také konkrétních ukázek z pořadu.

Jejich prostřednictvím se divák dozví nejen „drby“ z natáčení, ale odhaleny budou také časté nešvary, které se objevují v českém pojetí předmětné národní kuchyně. Nebudou tedy chybět oblíbená „bulvární“ témata ani inspirace pro diváky.

Vařit ve velkém stylu se bude pod taktovkou šéfa už 23. 5. 2022 na Primě. Přidejte se mezi milovníky skvělých gastronomických zážitků. V premiéře v pondělí večer, v repríze následnou neděli dopoledne.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !