Charles Leclerc se svěřil ohledně svého vypadnutí při Velké ceně Španělska

Přidat na Seznam.cz

Charles Leclerc si nemůže oddechnout. Poté, co si v sobotu zajistil pole position, se zdálo, že jezdec Ferrari v GP Španělska pohodlně dominuje.

To platilo až do chvíle, kdy se jeho vůz po prvních 27 kolech, kdy vedl, náhle porouchal a vyřadil ho ze závodu, píše web WTF1.

Vzhledem k DNF a skutečnosti, že vítězství získal soupeř v šampionátu Max Verstappen, se Charles nyní propadl na druhé místo v šampionátu jezdců.

Když Leclerc hovořil o důvodu svého šokujícího odstoupení, řekl televizi Sky Sports, že netušil, že problém přijde.

„Než se to zlomilo, nic jsem nevěděl a ztratil jsem výkon. Je to škoda. V takových chvílích věřím, že se nedá dělat nic jiného, než se dívat na pozitiva, a těch je tento víkend dost. Je tu kvalifikační tempo, závodní tempo a hlavně správa pneumatik, která byla v posledních dvou závodech slabinou, a myslím, že jsme na tom tento víkend určitě něco našli, takže mi to dodává sebevědomí do zbytku sezony, ale budeme se na tento problém dívat a nemůžeme si dovolit, aby se to stalo během sezony mnohokrát, takže musíme najít problém,“ řekl Leclerc.

K tomu, že přijde o titul lídra šampionátu, Charles řekl, že je to v pořádku.

„Nehledím na to. Myslím, že nejdůležitější je celkový výkon, a výkonnostně si vedeme dobře. Takže se nemůžu dočkat, až příští týden pojedeme domů, a doufám, že dosáhneme skvělého výsledku,“ dodal.

Zdroj: wtf1.com