Česká jízda, drzý divák i selhání favoritek. Paříž na úvod zvýraznila pád šampiona

Podívejte se na fotografie z prvního dne grandslamového Roland Garros v Paříži.
Velkou premiéru na centrálním kurtu Philippa Chatriera v Paříži zažil v neděli devatenáctiletý španělský supertalent Carlos Alcaraz. Jeden z favoritů turnaje v ostře sledovaném duelu rozdrtil Argentice Juana Ignacia Londera 6:4, 6:2 a 6:0. Alcaraz nadchl publikum a připsal si už jedenácté vítězství v řadě.
Jedna z největších favoritek v ženském pavouku končí překvapivě už po prvním kole. Rozjetá Tunisanka Ons Džabúrová nezvládla vysoká očekávání a ve třech setech podlehla výtečně hrající Polce Magdě Linetteové.
Velmi krátké trvání měl antukový grandslam i pro další hráčku elitní světové desítky, Španělku Garbině Muguruzaovou. Žena, která před šesti lety v Paříží slavila s vítěznou trofejí, narazila na úvod na tradiční postrach favoritek, už šestatřicetiletou Kaiu Kanepiovou. Estonka zápas otočila a vyhrála 2:6, 6:3, 6:4.
Roli výrazné kandidátky na účast v závěrečných kolech naopak začala úspěšně plnit Řekyně Maria Sakkariová. Čtvrtá hráčka světa dovolila domácí Claře Burelové jen pět her a nerozhodil ji ani neukázněný divák.
Foto: Reuters
Sport Reuters Sport, Reuters
23. 5. 2022 6:29
V pařížském areálu Rolanda Garrose v neděli začalo grandslamové French Open. Španělský supertalent Carlos Alcaraz na úvod nadchl publikum, dvě velké favoritky jsou překvapivě ze hry venku, naopak české tenistky byly suverénní. Podívejte se na fotografie z prvního dne.
 

Právě se děje

Další zprávy