Tropické počasí se tento týden opakovat nebude. Ochladí se a bude pršet

Letní teploty z minulého týdne se v tom nadcházejícím opakovat nebudou. Ochladí se a v některých dnech hrozí na většině území přeháňky nebo déšť.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Jasno až polojasno, na jihozápadě přechodně až oblačno. Přes den polojasno až oblačno, zpočátku v severovýchodní polovině jasno. Večer na západě a jihozápadě až zataženo a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na severovýchodě 19 až 22 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C, na Šumavě až 20 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, na většině území přeháňky nebo déšť, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na západě 17 až 21 °C. V Čechách mírný západní až severozápadní 2 až 6 m/s. Na Moravě a ve Slezsku vítr jížní až jihovýchodní. Vítr bude večer slábnout.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Večer ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, na jihovýchodě a severozápadě až 23 °C. Slabý, během dne mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Polojasno až oblačno. Večer ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný, během dne čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:Zpočátku jasno až polojasno, postupně oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí na víkend:Většinou oblačno a místy přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C. 

Související

Více souvisejících

Počasí Déšť

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy