Palát nahrál na vítězný gól Tampy a přiblížil se semifinále NHL. Za Edmonton řádil třígólový Kane

Hokejisté Tampy Bay zvládli ve 2. kole play-off NHL s Floridou i třetí zápas a po vítězství 5:1 je dělí jedna výhra od postupu do finále Východní konference. Útočník Ondřej Palát v dresu Lightning asistoval u vítězného gólu. Carolina na třetí vítězství v sérii s NY Rangers nedosáhla, v New Yorku prohrála 1:3 a v semifinále Východní konference vede 2:1. Na Západě Edmonton porazil Calgary 4:1 a po třech zápasech překlopil stav série na svou stranu.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát v drese Tampy Bay

Ondřej Palát v drese Tampy Bay | Foto: Nathan Ray Seebeck | Zdroj: Reuters

Palát se ve 23. minutě za stavu 1:1 podílel na brance Slováka Erika Černáka. Český útočník poslal puk od pravého mantinelu, Ross Colton ho jemně tečoval a Černák krásně vymetl levý horní roh branky Sergeje Bobrovského.

Čerňákův gól po asistenci Paláta

Třetí gól vstřelil ve 31. minutě kapitán Tampy Steven Stamkos, jenž se v závěru stejně jako Nikita Kučerov trefil do prázdné branky při power play Panthers.

Z výhry se v dresu domácího mužstva radoval i obránce Jan Rutta. Florida s jiným českým zadákem Radkem Gudasem je po zisku Prezidentovy trofeje za vítězství v základní části na hraně vyřazení. Série může skončit již v úterý ve čtvrtém duelu, který se bude hrát opět na ledě Tampy.

Sestřih utkání Tampa Bay - Florida

První duel v sérii s Carolinou zvládli hokejisté NY Rangers. Domácí hlavně díky výborně chytajícímu Igoru Šesťorkinovi porazili Hurricanes 3:1 a snížili na 1:2 na zápasy. Výhru v zaplněné Madison Square Garden vystřelili Mika Zibanejad, Chris Kreider a Tyler Motte.

Ze souboje českých útočníků vyšel lépe Filip Chytil, jenž v první formaci Rangers odehrál bezmála 13 minut a připsal si čtyři střely. Martin Nečas v elitním útoku Hurricanes strávil na ledě 18 minut, utkání ale zakončil s dvěma zápornými body ve statistice plus/minus.

Sestřih zápasu NY Rangers - Carolina

Ve třetím zápase vypjaté série mezi Edmontonem a Calgary řádil první útok Oilers. Evander Kane nastřílel hattrick, Connor McDavid zapsal tři asistence a Leon Draisaitl se podílel dokonce na čtyřech gólech.

Hvězdný McDavid hraje své nejlepší play-off v kariéře. V deseti zápasech dosavadního průběhu vyřazovacích bojů nasbíral již 23 bodů (6+17) a produktivitu vede o čtyři zápisy před spoluhráčem Draisaitlem. Kane se díky třem trefám posunul do čela tabulky střelců před Jakea Guentzela z Pittsburghu.

Sestřih zápasu Edmonton - Calgary

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 3. zápasy:

Tampa Bay - Florida 5:1 (stav série 3:0), New York Rangers - Carolina 3:1 (stav série 1:2).

Západní konference - 3. zápas:

Edmonton - Calgary 4:1 (stav série 2:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme