Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Jogger v užitkových verzích: Co byste řekli na dostupný pick-up?

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Sedmimístná Dacia Jogger je hitem. Tak sympatický mix prostoru a nízké pořizovací cenovky vám žádné jiné nové auto nenabídne. Jak by ale mohlo vypadat takové užitkové provedení?

To nám díky své šikovnosti při práci s grafickými programy ukazuje kolega Honza Lušovský. Vzal novou Dacii Jogger a na jejích základech vykreslil možnou podobu užitkových verzí. S Joggerem Van to vlastně bylo poměrně snadné, stačilo zaslepit zadní okna a varianta pro převoz prakticky čehokoliv byla na světě.

Ještě atraktivnější je však provedení pick-up, které bychom dnes v evropské nabídce Dacie hledali marně. Ano, existuje sice Duster Pick-Up s dvoudveřovou kabinou a prostornou korbou, ten je však nabízen jen na vybraných trzích. A musíme uznat, že užitkáč vycházející ze sedmimístné rumunské novinky by ostudu rozhodně neudělal.

Těžko se ale něčeho podobného dočkáme. Nejen kvůli faktu, že Duster je pro pick-up z logických důvodů lepším základem, ale zapomínat nesmíme ani na pohonné jednotky. Jogger se aktuálně nabízí jen a pouze s litrovými tříválci (na benzin, případně benzin a LPG), což by pro takového pracanta asi nebyla ideální volba. To však neznamená, že si nemůžeme malinko zasnít!

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Doporučujeme

23. 5. 2022 19:50
Re: ...
Dobre, ale nijak v tom spojitosť tejto maľovánky s realitou nevidím. Možno niečí sen inšpirovaný minulosťou, ale nič viac. Na cestách je malých pickupov minimum, skoro žiadne.
23. 5. 2022 17:43
Re: ...
byl ještě donedávna. byl to jeden z mála výrobců, kteří tento pick-up odvozený od osobního vozu nabízel... Strada už skončila. je to škoda, bez čtyřkolky to má nízkou ložnou plochu, obratnost ve městě apod.
23. 5. 2022 16:11
Re: ...
Dobre využiteľný obrázok? :-)
23. 5. 2022 16:11
Re: ...
A čo konkrétne má spoločné s realitou? Že už niekedy pick-up Dacia bol? Sakra, to ako keby bol aj teraz. Nevadí, že len spackaný jedným patlalom z dvoch fotiek...
23. 5. 2022 11:48
Když už DACIA, tak proč
nenapsat o posledním vývoji u modelu Sandero, změna převodovek 5kvalt vs. 6kvalt, důsledky pro dynamiku a spotřebu atd,
Tyhle malůvky a kecy si strčte za blatník... :no: