Sportovní festival Sportuj 22 přilákal tři tisíce lidí. K vidění byl i MOL Cup

Foto: archiv Sportuj 22
STARÉ MĚSTO – Motivovat děti ke sportu a pomoci jim najít pohybovou aktivitu, která je bude bavit. To byl hlavní cíl přehlídky sportovních kroužků a klubů Sportuj 22, která přilákala úctyhodné tři tisíce lidí.

Téměř dva tisíce dětí ze škol a školek ve čtvrtek a v pátek, a tisíc rodičů s dětmi v sobotu 21. května navštívily Sportpark Rybníček ve Starém Městě, kde se konala přehlídka sportovních kroužků a klubů regionu Sportuj 22. Na veletrhu se představila téměř dvacítka vystavovatelů.

Kromě klasiky, jako je fotbal, hokej, florbal nebo tenis, byl v nabídce třeba i projekt Sporťák, softball, veslování, tanec, in-line bruslení, bikros nebo šachy. U každého stanoviště asistovali trenéři a děti i rodiče měli možnost popovídat si s nimi, zeptat se na všechno, co je zajímá, a třeba si rovnou odnést přihlášku do sportovního kroužku,“ vysvětluje vedoucí realizačního týmu David Mišťúrik.

Chtěli jsme tady zůstat dvě hodiny a už jsme tu téměř čtyři. Naše děti nejvíc zaujal softball, tam strávily nejvíc času,“ svěřil se jeden z tatínků, který na veletrh dorazil se svými dětmi.

MOL Cup poprvé na veřejnosti

Nakonec se organizátorům podařilo na poslední chvíli zařídit i jedno velké překvapení. Až z Pardubic, kde žije trenér 1. FC Slovácko Martin Svědík, dorazil do Sportparku Rybníček MOL Cup, který slováčtí fotbalisté jen před pár dny získali ve finálovém utkání nad Spartou. Děti i dospělí si jej mohli prohlédnout a vyfotit se s ním.

K němu přidal své trofeje i Michal Tabara, bývalý 50. hráč světa, a návštěvníci tak mohli obdivovat rovnou dva poháry, které vyhrál na okruhu ATP. Jeden ze dvouhry v roce 2001 z turnaje v indickém Chennai a druhý z portugalského Estorilu v tom samém roce, kdy s parťákem Radkem Štěpánkem ovládli čtyřhru.

Součástí doprovodného programu byla i simultánní partie veřejnosti s mezinárodním šachovým mistrem Davidem Kaňovským, do které se zapojila desítka dobrovolníků. Poté se na přilehlém fotbalovém hřišti uskutečnilo exhibiční utkání bývalých hráčů a legend 1. FC Slovácko a Jiskry Staré Město. „Zápas údajně skončil 10:4, ale už nikdo neví pro koho. Myslím ale, že to ani není podstatné,“ usmíval se člen realizačního týmu a komentátor zápasu Aleš Mazurek.

Většinou je problém, aby se domluvili dva. Ale tady se domluvilo téměř dvacet spolků a vytvořili jedinečnou akci,“ shodli se senátor Josef Bazala a starosta Starého Města Kamil Psotka, kteří akci podpořili společně se staroměstským místostarostou Martinem Zábranským.

Organizátoři slibují, že v podpoře sportování a zdravého pohybu dětí budou pokračovat i nadále. „Už teď se na všechny těšíme za rok na Sportuj 23,“ uzavírá David Mišťúrik.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x