Život krájí ze dne na den. Rodinu zdrtila smrt tříletého Ondry na závodech tahačů

Tragické úmrtí tříletého Ondry

Sbírka pro rodinu, která přišla o dítě při závodech náklaďáků

Jsou to tři týdny, co tragicky zemřel tříletý Ondrášek. Neštěstí se stalo na závodech náklaďáků v Černuci na Kladensku. Chlapečka tam srazil rozjetý závodník. Známí se teď snaží podpořit zdrcenou rodinu, a tak založili sbírku. Oba rodiče totiž nyní nedokážou pracovat a musí se ještě starat o malou dceru.

V extrémním terénu v pískovně v Černuci na Kladensku se 30. dubna konaly závody náklaďáků. Poznamenala je ale tragická událost, když jedno z těžkých aut srazilo tříletého Ondru. „Bohužel nezletilá osoba utrpěla tak závažná poranění, že jim podlehla ještě před příjezdem záchranářů. Ti pak poskytovali psychologickou pomoc příbuzným přímo na místě,“ popsala mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová.

Rodina Ondráška teď zažívá nejtěžší chvíle svého života. Jejich blízká kamarádka se je rozhodla podpořit a ulehčit jim nelehkou situaci. Založila proto veřejnou sbírku. „Maminka je na mateřské dovolené s dvouletou holčičkou a tatínek musel přerušit živnost. Samozřejmě v této chvíli je nejvíce potřeba, aby rodina byla spolu,“ popsala kamarádka Ondrovy matky.

Zlomená srdce obou rodičů teď budou potřebovat hlavně čas. „Dá se říct, že život krájí ze dne na den, prostě zkouší žít. Určitě jim v tom pomůže okruh blízkých, rodiny. Co čtu i komentáře u veřejné sbírky, tak je to velká podpora a pomoc,“ uvedla kamarádka.

Do sbírky se může zapojit úplně každý. Pro pomoc rodině se už rozhodlo přes 350 dárců. „Stačí zadat klíčové heslo ‚Pomoc rodině zesnulého Ondráška‘. Sbírka poběží asi do 4. června, pokud se nebude prodlužovat,“ popisuje koordinátorka projektu Simona Patelisová.

Vyšetřování případu je stále na začátku. Kriminalisté zjišťují, kdo pochybil. „Kriminalisté se stále celou událostí zabývají, prověřují veškeré informace a poznatky včetně svědeckých výpovědí. Navíc si vyžádali i znalce z oboru dopravy,“ uvedla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Vzhledem k citlivosti a složitosti případu může vyšetřování trvat ještě několik měsíců.

Tagy:
rodina chlapec úmrtí krimi veřejná sbírka nákladní automobil Policie České republiky okres Kladno Asociace samaritánů České republiky Černuc