Když příjmy nestačí

Každý člověk potřebuje peníze. Ale zároveň jich má jen málokdo tolik, kolik by jich dokázal utratit. Skoro každý tak musí počítat, aby s příjmy vyšel.

Není sporu o tom, že peníze jsou k životu potřeba. A že ten, kdo jich má dost, má daleko lepší životní podmínky než ten, kdo jimi právě neoplývá. Ovšem skutečností nejednou je, že se jich lidem nedostává na vše, co by tito chtěli mít. A někdo je na tom natolik zle, že si třeba ani docela běžné každodenní potřeby pořídit nedokáže, protože na ně nemá. A nejhůř je na tom logicky ten, kdo se dostal až na samé dno a nedostal se z něj. A zbankrotoval.

Jistě, někdy tohoto úřady oddluží, ale co potom? Potom už se musí tento v podstatě spolehnout jen sám na sebe. Protože kdyby si na sebe nedokázal po absolvovaném bankrotu vydělat, už mu nikdo nepůjčí.

Totiž nepůjčí mu skoro nikdo. Protože se i jedna výjimka z tohoto pravidla najde. A tou je hypotéka po insolvenci.

I tomu, koho ze zmíněného důvodu nikde nepřivítají coby žadatele o půjčku s otevřenou náručí, se vyhoví, a to u nebankovní společnosti. Ovšem je třeba vzít v potaz to, že nejde o žádnou charitu. A tudíž chce-li někdo takovou půjčku získat, musí akceptovat, že je taková nebankovní hypotéka provázena i povinnostmi, jež musí být splněny.

Ovšem tyto povinnosti nejsou kupodivu nijak přemrštěné. Stačí tu v podstatě jenom mít nemovitost, kterou by dotyčný dal do zástavy, a je třeba schopnost splácet to, co je sjednáno.

Ale to je v podstatě vše. A dá se tak konstatovat, že u takové nebankovní hypotéky uspěje hravě i ten, kdo by jinde neměl třeba ani tu sebemenší naději na úspěch.

Poté, co je k dispozici zmíněná nemovitost, už stačí jenom zažádat přes internet v podobě vyplnění formuláře na webu poskytovatele této půjčky, poslat požadované fotografie oné nemovitosti e-mailem k posouzení a krátce si počkat na schválení a dohodnutí přesných podmínek. A pak už jsou peníze k dispozici. Třeba i s třicetiletou dobou splatnosti a ve výši až sedmdesáti procent odhadní ceny oné nemovitosti.

Jeden myslel na “Když příjmy nestačí

  • 13. 9. 2022 (11.07)
    Trvalý odkaz

    Nám příjmy taky nestačí na stavbu domu. Hlavně ze začátku to jsou šílené částky. Jenom 500 000 Kč jsme dali za základy + desku a nic není vidět. To je strašný. Vzali jsme si proto hypotéku a celý život ji budeme splácet. Budeme mít ale vlastní bydlení, a to se vyplatí. Hypotéku jsem našel podle hypoteční kalkulačky z https://entuzio.cz/hypotecni-kalkulacky/ , takže máme na 5 let vystaráno s nízkými úroky.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *