Legendrární Discoland Ivana Jonáka se bourat nebude! Ožije podnik znovu?

Kde se v devadesátkách scházely hvězdy, vlivní lidé i mafiáni? Samozřejmě v přažském Discolandu Sylvie. Podnik už však chátrá tak dlouho, že byla připravovaná jeho demolice, jak uvedl web Extra. Podle nejnovějších informací se však legendární klub podaří zachránit. Ožije opět září reflektorů, nebo s ním mají jiné plány?

Ačkoliv měl majitel Discolandu Ivan Jonák (†59) poté, co si odseděl 12letý trest za objednání vraždy své manželky Ludviky (†39) velké plány, před smrtí už je zrealizovat nestihl.

Budova Discolandu Sylvie se postupně stávala ostudou osmé městské části (Prahy – Libně) a mluvilo se i o jejím zbourání. Současný majitel se ji nakonec ale podle deníku Blesk rozhodl přestavět, rekonstruovat a zmodernizovat.

Podle informací Blesku stavebními úpravami vznikne objekt se samostatnými bytovými jednotkami, hudebním klubem a prostory pro parkování vozidel.

Dispoziční řešení objektu je podle projektu rozvrženo do třech pater, přičemž v 1. podzemním podlaží a přízemí vznikne moderní luxusní hudební klub, pro který v současné době hledá developer provozovatele, a v 1. až 3. patře pak bude celkem jednadvacet bytových jednotek.

Od bytu v horních patrech má být klub zvukově odizolován nejmodernějšími technologiemi. Hudba nebude obyvatele rušit. Investorem celého projektu je developer Petr Michovský, který na revitalizaci slavného klubu spolupracuje s hitmakerem Michalem Davidem. Majitel objektu prý chce zachovat genia loci této nezapomenutelné budovy z devadesátých let.

Zdroj: Blesk, Extra