Hlavní obsah

Odveta za olympiádu se podařila! Choupenitch ovládl s týmem mistrovství Francie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovský úspěch a také povedená odveta za olympiádu! Český fleretista Alex Choupenitch vyhrál se svým týmem ISSY Mousque mistrovství Francie, na které si mohou jednotlivé domácí týmy pozvat vždy jednoho zahraničního šermíře. Choupenitch tak společně se třemi francouzskými fleretisty ovládl turnaj, na kterém startovali nejlepší šermíři na světě.

Foto: archiv Alexe Choupenitche

Fleretista Alex Choupenitch slaví další velký úspěch.

Článek

"Přijel olympijský vítěz Cheung Ka Long, Ital Alessio Foconi, který je sice teď v žebříčku třetí, ale asi tři roky byl světovou jedničkou," prozradil Choupenitch, s jakou konkurencí se musel na prestižním turnaji jeho tým popasovat.

Český reprezentant stejně jako v národním týmu vždy zápasy zavíral, takže šermoval právě proti nejslavnějším soupeřům. "V semifinále se nám povedlo vyřadit právě tým Cheung Ka Longa. Měl jsem radost, že jsem mu to mohl oplatit za olympiádu," připomněl Choupenitch, že v Tokiu vypadl právě s reprezentantem Hongkongu.

"Ve finále jsme potom porazili tým s Foconim. Sice mi zase uletělo letadlo, ale když se vyhrává, tak to stojí za to. Je to pro mě obrovská vzpruha a radost, protože jsem týmový hráč a strašně moc mě týmové soutěže baví," pokračoval rodák z Brna.

"Kdybychom startovali s takovým týmem na turnajích Světového poháru, tak si myslím, že bychom byli horcí kandidáti na výhru," dodal Choupenitch o spolupráci s Maximilienem Chastanetem, Maximem Pautym a Alexandrem Sidem.

Reklama

Související témata: