Hlavní obsah

Spilková má sezonní maximum, na turnaji Epson Tour byla patnáctá

Golfistka Klára Spilková obsadila na turnaji amerického okruhu Epson Tour dělené patnácté místo a zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně. Česká profesionálka zahrála v Longwoodu na Floridě v IOA Golf Classic ve třech kolech sedm ran pod par. Ze suverénního vítězství se radovala Novozélanďanka Grace Kimová se skóre -18.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková

Článek

Spilková se vrátila na nižší americkou sérii po krátké herní přestávce, kterou strávila v Česku. "Byla jsem víc než týden nemocná, nemohla jsem proto trénovat a taky jsem kvůli tomu posouvala odlet. Bojovala jsem pak tady trochu s jet lagem," uvedla Spilková před turnajem v tiskové zprávě.

Přesto se jí dařilo. V prvním kole zahrála 67 ran, ve druhém, které přerušil déšť, si sice pohoršila (73), ale ve finále se jí vedlo nejlépe a zapsala 66 úderů. Na šestém letošním turnaji zaznamenala nejlepší výsledek a inkasovala 2967 dolarů, přes 68 tisíc korun.

Druhá česká hráčka Karolína Vlčková měla po dvou kolech dvě rány nad par a neprošla cutem.

Tento týden budou Spilková a Vlčková startovat na turnaji Inova Mission Inn Resort and Club Championship v Howey-In-The Hills, který má rovněž dotaci 200 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: