Zemane, zpozorni. Witowská z ČT ti dělá pořádek ve věcech

23.05.2022 12:16 | Ze sítí

Právnička a novinářka z ČT položila dotaz premiérovi Petru Fialovi (ODS). Týkal se ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) a poradce prezidenta Zemana Martina Nejedlého. Nahlédněte.

Zemane, zpozorni. Witowská z ČT ti dělá pořádek ve věcech
Foto: Repro ČT
Popisek: Moderátorka Světlana Witowská v superdebatě před parlamentními volbami 2021

Premiér Petr Fiala o víkendu vyrazil na jednání s prezidentem Milošem Zemanem a jeho expertním týmem. Po debatě vystoupil předseda vlády na krátké tiskové konferenci a prozradil, že s Milošem Zemanem probíral jmenování nového guvernéra ČNB, kterým se stane Aleš Michl.

Vedle toho řešili také energetickou budoucnost Česka. Fiala prozradil, že dosud plynoucí ruské zdroje by mohly nahradit dodávky z Kataru.

Světlana Witowská se poté na Twitteru zeptala, proč s sebou Fiala nevzal na jednání svého ministra zahraničí Jan Lipavského.

„Prezident se svým expertním týmem a Petrem Fialou řešili předsednictví EU, rozšíření NATO, Ukrajinu a energetickou bezpečnost. Bez ministra zahraničí. Zajímá ještě někoho, kromě mě, jestli tam byl člen expertního týmu Martin Nejedlý? Podle Tomia Okamury má přece nápady, jak krizi řešit,“ napsala Witowská.

Předseda SPD Tomio Okamura veřejně prohlásil, že s Nejedlým o energetické situaci v Česku opravdu jednal.

Když Witowská zjistila, že Nejedlý na jednání byl, svou první otázku doplnila. „Měním otázku z jestli na proč. Proč Nejedlý ano, Lipavský ne?“ zeptala se.

Martin Nejedlý býval spoluvlastníkem a jednatelem společnosti LUKOIL Aviation Czech. Firma byla navázána na ruský LUKOIL, což je největší ruská firma zaměřená na těžbu a zpracování ropy.

Světlana Witowská promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…