TOPlist

WhatsApp přestane fungovat na těchto oblíbených telefonech. Týká se to i vás?

whatsapp konec podpory

Jako každý rok, i letos přestane extrémně oblíbená aplikace WhatsApp fungovat na některých starších smartphonech. Týkat se to bude iPhonů s iOS verze 10 a 11, které jejich majitelé neaktualizují na novější verzi systému do 24. října. Problém je, že několik modelů s tímto systémem již na novější iOS nedosáhne, a tak WhatsApp nepůjde standardní cestou používat. Řeč je o starších iPhonech 5 a 5C.

whatsapp podpora ios 10 ios 11 wabetainfo
Hláška upozorňující na to, že aplikaci WhatsApp brzy skončí podpora na vašem telefonu

Pokud stále používáte jeden ze jmenovaných smartphonů od Applu, bude potřeba přejít na novější generaci. Pokud to do října nestihnete, nebude možné přes aplikaci WhatsApp posílat ani dostávat jakékoliv zprávy.

Společnost Meta, která za chatovací službou stojí, přímo na oficiálním webu upozorňuje na potřebu mít iOS 12 či novější, případně KaiOS 2.5.0 a hlavně Android 4.1 či novější, kde se situace zatím nijak nemění, avšak očekává se, že letos bude odstřihnuta i část starších smartphonů s Androidem. Dávalo by to smysl, protože zatímco iOS 11 vyšel v roce 2017 a letos mu ze strany WhatsApp končí podpora, Android 4.1 dorazil už v červenci 2012.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer
Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Kapitoly článku