Hlavní obsah

Major v belgických Antverpách ovládli hráči FaZe, NAVI berou stříbro

Nejslavnější CS:GO turnaj Major má nové šampiony z organizace FaZe Clan. Hráči mezinárodního týmu prošli podnikem se ztrátou jediného zápasu a svou cestu za ziskem nejcennější trofeje zakončili v nedělním finále v belgických Antverpách s ukrajinskými Natus Vincere, které porazili poměrem 2:0 na mapy. FaZe tak navázali na triumf ze začátku sezony z Masters v Katovicích a na titul z ESL Pro League a upevnili svou pozici světových jedniček.

Foto: @pglesport, Twitter

CS:GO hráč FaZe Clanu Håvard "rain" Nygaard zvedá nad hlavu trofej pro šampiony PGL Majoru 2022 v belgických Antverpách.

Článek

FaZe do belgického podniku vstoupili rozpačitě, když v úvodním kole Legends fáze podlehli pozdějším bronzovým medailistům z organizace ENCE.

Do vyřazovacích bojů ale nakonec postoupili s bilancí tři výhry a jedna prohra, když si ve skupině postupně poradili s Bad News Eagles, Cloud9 a Copenhagen Flames.

V play off si plejeři FaZe vyšlápli nejprve na Ninjas in Pyjamas (2:1), poté zdolali Team Spirit (2:0) a cestu za titulem zakončili proti někdejší světové jedničce NAVI (2:0), kterou na začátku sezony sami na trůnu vystřídali.

FaZe si kromě poháru pro šampiony vystříleli také finanční bonus 500 000 dolarů (přibližně 11,5 milionu korun). Na třetím až čtvrtém místě skončily týmy ENCE a Team Spirit.

Belgický Major byl bez české účasti, když těsně před branami turnaje zůstali v dubnové kvalifikaci liberečtí Sinners a účast nedokázala zopakovat ani rusko-kazašská sestava pražského klubu Entropiq.

Nejslavnější turnaj světového CS:GO  se vrátí 31. října. Místo konání bude teprve určeno organizátory.

Reklama

Související témata: