Špičková zábava beze slov: nový festival nonverbálního divadla HAMU MyMime nabídne moderní klaunerii a hlavně humor

Špičková zábava beze slov: nový festival nonverbálního divadla HAMU MyMime nabídne moderní klaunerii a hlavně humor Zdroj: HAMU MyMime

Špičková zábava beze slov: Nový festival nonverbálního divadla HAMU MyMime nabídne moderní klaunerii

Od 1. do 5. června pořádá katedra nonverbálního divadla pražské HAMU 1. ročník mezinárodního festivalu HAMU MyMime. Během pěti dnů uvidíte vynikající inscenace fyzického, nonverbálního a mimického divadla. Vystřídají se zde známé zahraniční i české soubory a interpreti, studenti a absolventi, budete se moci zúčastnit i jedinečného masterclassu.  

Od 1. - 5. června 2022 navštíví Prahu na festivalu HAMU MyMime také tři velké zahraniční hvězdy: německá dvojice mimů Bodecker & Neander, francouzská Compagnie Mangano-Massip a Benoit Turjman, kterému doma ve Francii přezdívají nový mistr Bean. Za Česko se festivalu účastní Radim Vizváry, Pierre Nadaud, Arman Kupelyan, či klaunské trio Squadra Sua.

Jedním z hlavních cílů festivalu je propojit profesionální a studentskou scénu, což vysvětluje ředitel festivalu a proděkan pražské HAMU Adam Halaš: „Naším cílem není jen vytvořit klasický studentský festival. Cítili jsme, že nám chybí příležitost, kde by se mohli pravidelně setkávat studenti a významní zahraniční i čeští profesionálové, aby společně odprezentovali to nejnovější a nejlepší, co tato oblast divadla nabízí. Chyběla nám možnost ukázat, jak vypadá moderní klaunérie, současné mimické či progresivní fyzické divadlo. Českému publiku je zatím nejvíce známý nový cirkus, a my bychom rádi ukázali, že neméně zajímavá jsou i další odvětví nonverbálního divadla. V neposlední řadě chceme divákům předat asi to nejcennější, co mimické divadlo nabízí: humor. “

Festival je rozdělen na dvě části. V první části zahrají své hry studenti a absolventi z Katedry nonverbálního divadla HAMU či z Ateliéru fyzického divadla JAMU, ve druhé části se pak předvedou profesionální herci.

Bonusem festivalu budou tak zvané masterclassy. To jsou workshopy, vedené zahraničními hvězdami, kde si účastníci mohou sami zkusit pantomimické divadlo. Vše bude probíhat v branickém Divadle BRAVO!, v Divadle Alfred ve dvoře, v Kampusu Hybernská a v prostorách pražské HAMU.

HAMU MyMime slibuje pět dnů špičkové zábavy beze slov, která divákům pomůže na chvíli zapomenout na svět kolem nás.