O požáru domu v kopřivnické části Lubina se policisté dozvěděli v neděli ráno. Když na místo dorazili, už tam byli hasiči. „Zraněného jednačtyřicetiletého muže převzali do péče záchranáři. Hasiči pak při hašení domu objevili pod sutinami ohořelé mužské tělo,“ řekla mluvčí policie Eva Michalíková.

Zraněný muž utrpěl popáleniny zhruba na čtvrtině těla. Měl popálenou hlavu, hrudník a ruce, zdravotníci ho uvedli do umělého spánku.

„Lékař provedl intubaci dýchacích cest a nutné bylo převedení na přístrojem řízenou ventilaci. Pacient byl poté vrtulníkem transportován do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Hasiče zasáhly cihly

V nemocnici skončil i jeden z hasičů, kterého zasáhly padající cihly. „Vyvázl s pohmožděninami, bez poškození páteře, hlavy či orgánů. Zatím je v nemocnici na pozorování,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Příčinou požáru je s největší pravděpodobností nedbalost při používání otevřeného ohně. „Zavinění třetí osobou bylo zatím vyloučeno. Celková škoda na zchátralém objektu je nulová,“ podotkl.