Dnes Pátek - oblacno 2°C
Zítra Sobota - skorojasno 6°C
Pátek 26. 4. 2024
Svátek má Oto
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Drogový dealer několikrát denně měnil účes a oblečení, nakonec mu to nebylo nic platné
Dealerovo nádobíčko, jak ho zdokumentovali policisté. Zdroj foto: Policie ČR

Drogový dealer několikrát denně měnil účes a oblečení, nakonec mu to nebylo nic platné

Kriminalisté zadrželi dva hlavní distributory drog na Černém Mostě. Při domovních prohlídkách nalezli stovky gramů drog a téměř půl milionu korun. Dealerům hrozí v případě odsouzení až deset let za mřížemi. Informovala o tom mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Prvního dealera, který byl již v minulosti dvakrát řešen za stejnou trestnou činnost, zadrželi kriminalisté minulý týden v úterý odpoledne. Stalo se to v garážích nákupního centra na Černém Mostě, přímo po předávce pervitinu.

„Obviněný teprve před rokem opustil vězení a ihned začal opakovaně páchat trestnou činnost. Drogy prodával přímo ve svém bydlišti nebo za odběrateli docházel do stanic metra, anebo do podzemních garáží nedalekého obchodního centra,“ sdělila Siřišťová.

Recidivista byl ze zkušenosti z minulých zadržení extrémně opatrný a svou činnost se neustále pokoušel kamuflovat. Během dne několikrát měnil oblečení a účesy, aby policisty zmátl, ale to mu nebylo nic platné.

Po zadržení byly u obviněného doma nalezeny stovky gramů pervitinu připraveného k distribuci, dále marihuana, hašiš, extáze, váhy, sáčky a další věci potřebné k distribuci.

„U šestapadesátiletého muže kriminalisté nalezli téměř půl milionu korun a několik falešných bankovek o nominální hodnotě 2 000 korun,“ sdělila Siřišťová.

Druhého z dvojice kriminalisté zadrželi v pondělí odpoledne. Stalo se tak po bezprostřední předávce odběrateli, přímo před jeho bytem. Prodeje drog se konaly denně, kdy během týdne prodal více než sto gramů pervitinu. Distribuce probíhala přímo v jeho bydlišti na sídlišti Černý Most, a to nejčastěji v okolí jeho domu a taktéž u stanice metra.

„Svoji činnost se snažil osmačtyřicetiletý muž skrývat a prodával jen prověřeným odběratelům. Prodejem pervitinu financoval svůj nákladný životní styl. Při zadržení měl u sebe obviněný téměř sto gramů vysoce kvalitního pervitinu, kdy následnou odbornou expertízou bylo zjištěno, že se jednalo o pervitin s účinnou látkou téměř 78 procent,“ popsala policejní mluvčí.

Následnou domovní prohlídkou byly nalezeny, sáčky, váhy, pervitin, hotovost, mobilní telefony a další věci potřebné pro distribuci pervitinu. Oba muži jsou v současné chvíli obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„V případě odsouzení jim hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Šestapadesátiletý recidivista je stíhán vazebně," dodala Violeta Siřišťová.


Autor: Karel Netolický

V ubytovně byl pobodán muž

20. dubna 2024 v 18:41

V noci na sobotu byl pobodán po konfliktu na ubytovně v dolních Chabrech třicetiletý cizinec, kterého převezli záchranáři do nemocnice.

Při napadení v autoservisu v Řepích zemřel muž

19. dubna 2024 v 08:08

Pražští policisté ve čtvrtek odpoledne zasahovali u případu napadení v autoservisu v Řepích. Zemřel tam muž, dalšího policie zadržela.

Mladík měl halucinace, podle kamaráda užil LSD

9. dubna 2024 ve 14:46

Službu bez opilých nebo zdrogovaných lidí by strážníci sloužící v centru hlavního města hledali v paměti dlouho. Tentokrát šlo o 23letého mladíka po požití LSD.

Další články
Nahoru