Sociální sítě
Nahoru

The Mozart Prague se vrací k tradici živých koncertů na nádvoří

Historický pětihvězdičkový hotel The Mozart Prague se po nucené pauze navrací k mnohaleté tradici pravidelných koncertů živé klasické hudby. Ty vždy probíhaly pod širým nebem na krásném nádvoří Pachtova paláce, kde hotel sídlí, a letos tomu nebude jinak.

Série pátečních odpoledních koncertů (začínají v 17. hodin) odstartuje už 27. května recitálem světoznámé ukrajinské harfistky Veroniky Lemishenko. Na housle ji doprovodí Vladimir Piskunov, který si připravil program sestavený z děl italských, francouzských a ukrajinských skladatelů. Dvojice se v Praze zastaví v rámci svého evropského turné, během kterého ve spolupráci s nadací Glowing Harp Foundation podporují Ukrajinu.

Historická budova hotelu The Mozart zůstává věrná své hudební tradici, kterou započal Wolfgang Amadeus Mozart. Ve zdech paláce ho tehdy „uvěznil“ sám hrabě Pachta. Chtěl, aby Mozart dostál svému slibu a na rodinný ples Pachtů napsal pár tanců. Mozart mu nakonec vyhověl a přímo ve zdech paláce vzniklo jeho Šest německý tanců, KV 509. Ty dnes k dílu legendárního skladatele neodmyslitelně patří.

Letošním prvním koncertem Veroniky Lemishenko však hudební večery na nádvoří nekončí. V koncertní sál pod širým nebem se promění i během několika červnových večerů, během nichž vystoupí talentovaní domácí i zahraniční hudebníci. Na další koncerty se mohou diváci těšit už v pátek 10. a v pátek 24. června 2022.

Cena vstupenky (500 Kč/osoba) zahrnuje i welcome drink.

Více z rubriky Hudba

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.