Kdo na zemi nejvíce zatopil McGregorovi? Odpověď irského bojovníka vás překvapí

Kdo na zemi nejvíce zatopil McGregorovi? Odpověď irského bojovníka vás překvapí Conor McGregor přichází do oktagonu. | zdroj: Profimedia

Conor McGregor opět úřadoval na Twitteru. Tentokrát však ne proto, aby dštil oheň a síru na vše okolo, ale aby pochválil. Svým jedinečným způsobem.

Slavný Ir se zase jednou věnoval své oblíbené kratochvíli, psát a následně mazat zprávy na sociální síti Twitter. V jednom z nich se věnoval zajímavému tématu, kdo mu kdy nejvíce zavařil v boji na zemi. Asi každého fanouška MMA v tuhle chvíli napadne Khabib Nurmagomedov. Ten přichystal Conorovi perné chvíle poté, co ho v jejich zápase v roce 2018 několikrát dostal na kanvas klece. A přestože ho nakonec donutil se vzdát, poté co mu ve 4. kole nasadil škrcení, podle McGregorova názoru mu jinak vlastně skoro nic neudělal.

Za nejdrsnější zážitek, který mu jiný bojovník připravil na zemi, považuje dle svých slov zápas, který se odehrál před dlouhými 7 lety:

Ty lokty nejsou sranda. Ani upkicky. Ground and pound od kohokoliv stojí za ho*no. Nikdo mi na zemi nikdy nezpůsobil ani škrábnutí, pouze Mendes. Takže fair play, Chade s holými klouby,“vzdal hold svému tehdejšími soupeři Chadu Mendesovi, který nyní přesedlal na box bez rukavic.

Jednalo se tehdy o souboj o pás prozatímního šampiona pérové váhy a Mendes do něj naskočil až na poslední chvíli jako záskok za zraněného Josého Alda. A nevedl si vůbec špatně. V prvním kole dokázal dostat Conora dvakrát na zem a nechybělo mnoho, aby Ira uzamkl v krucifixu. McGregor, který šel do souboje se zraněným kolenem, však první kolo přežil, stejně jako to druhé, ve kterém většinu času strávil opět nedobrovolně v pozici na zádech, kde inkasoval tvrdé rány. Jenže několik desítek vteřin před koncem této rundy se Chad pokusil o nepovedenou gilotinu, Conor dokázal uniknout, postavit se na nohy a krásnými kombinacemi svého amerického soupeře dobil u pletiva klece.

Získal tak impozantní vítězství, které definitivně nastartovalo jeho cestu mezi největší sportovní celebrity. Pro Mendese to naopak znamenalo začátek konce kariéry. Poté co ho v dalším zápase hned v prvním kole poslal do říše snů Frankie Edgar, mu vystavila stopku také USADA. Za pozitivní nález na růstový hormon byl suspendován na dva roky. Po návratu sice ještě dokázal porazit Mylese Juryho, ale následovala jasná prohra se současným šampionem Volkanovskim, kterou Mendes svou MMA cestu zakončil.

V důchodu ale příliš dlouho nevydržel. V roce 2021 se upsal na několik zápasů organizaci pořádající box bez rukavic, na což narážel Conor ve svém tweetu. Zatím nastoupil pouze k jednomu souboji v ringu, kdy si připsal vítězství skrze TKO, takže ho ještě určitě uvidíme. Jestli se nám ještě někdy v kleci představí Conor McGregor zatím není jasné. On sám ale skrz sociální sítě dává najevo, že se po ošklivé zlomenině nohy vrátit chce. O potenciální soupeře rozhodně nebude mít nouzi. Jen v poslední sobě se o zápas s ním hlásili Charles Oliveira, Rafael dos Anjos nebo Michael Chandler, ve vzduchu visí také dokončení trilogie s Natem Diazem.

Zdroje:  Bloody Elbow

Nejnovější články