[ < < Zpět na aktuality ]

Zápasy mužů (květen)

Vytvořil:Admin Administrátor (admin)
Dne:23.05.2022 11:32:35

V minulém týdnu vstoupil mužský tým svými prvními zápasy do soutěží 1. třídy pražského přeboru. O pondělním zápase s Joudrs C a výhře 16:7 byl předchozí článek. Na víkend měly Sedlčany naplánovanou smršť domácích zápasů. V sobotu dvakrát se Starými psy a v neděli s Pikes Praha C. Psi ale v pátek odpoledne požádali o odložení sobotních zápasů ze zdravotních důvodů a Pegasové nadmíru vstřícně soupeři vyhověli.

Do nedělních zápasů s Pikes Praha C vstoupil Pegas Sedlčany v uvolněné atmosféře a po hůře zvládnuté první směně postupně dotahoval  náskok soupeře. Zápas se po třetí směně zvrhl v pálkařskou estrádu nejprve Pegasů a následně i Pikes. Po sedmi směnách skončil vítězně pro Pegas se skóre 18:16. Nebývá obvyklé, aby v softballu bylo skóre na obou stranách více než 10 bodů. Když padne takové množství bodů, je to často tím, že jedno družstvo má silný útok a válcuje to druhé. V neděli byl ale pálkařský den a druhý vzájemný zápas byl ještě divočejší. Poprvé v historii ukazatel skóre na sedlčanském hřišti využil třicítku. Zápas skončil rozdílem po šesté směně neuvěřitelnou výhrou Pegasu (20:30).

Bilance sedlčanských Pegasů je na konci května: 4 odložené zápasy z důvodu počasí nebo neschopnosti soupeře nastoupit, 3 výhry a skóre, které by odpovídalo spíše druhé polovině nebo konci sezóny 64:43. Průběžné 2. místo v soutěži ale není kvůli velkému množství odložených zápasů  dostatečně vypovídající.

Další zápas čeká muže v pondělí 13. června večer s Podolím v Praze Hostivaři. Přejme chlapům, aby vydržela pálkařská forma a zpevnila se obrana.