Zelný salát s arašídy

Receptů na hlavní chod není nikdy příliš mnoho, tak vyzkoušejte Zelný salát s arašídy. Tento bezlepkový a veganský recept je pro 2 porce.
Jedna porce obsahuje 516 kalorií, 17 g bílkovin a 41 g tuku.
Směs arašídů, zelí, praženého arašídového oleje a hrstky dalších ingrediencí je vše, co potřebujete, aby byl tento recept tak chutný.

Ingredience: (2 porce)

¼ lžičky černého pepře
2 lžičky sirupu z hnědé rýže
2 lžíce arašídového oleje
109 g syrových arašídů
178 g strouhaného červeného zelí
2 lžíce rýžového octa
¼ lžičky soli
140 g strouhaného savojského zelí
25 g nakrájené jarní cibulky

 

Instrukce:

Nakrájené zelí a jarní cibulku dejte do velké mísy.
Zahřejte středně suchou pánev na středně nízkou teplotu.
Přidejte ořechy a nechte opékat za stálého míchání každých 20 sekund, dokud ořechy lehce nezhnědnou.
Přidejte ke směsi zelí. V malé misce smíchejte ingredience na zálivku.
Nalijte na zelí a míchejte, dokud se vše dobře nespojí a zelí se obalí. Ochutnejte a případně dosolte.
Před podáváním nechte 5 minut odležet.

Zdroj: smittenkitchen.com