Hlavní obsah

Po cestující v tílku chtěli, aby se v letadle zakryla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátké zebrované tílko málem dostalo do průšvihu jednu cestující Alaska Airlines. Zaměstnankyně společnosti jí sdělila, že se má zakrýt, pokud chce nastoupit do letadla. To však žena odmítla, a na palubu se přesto dostala. Reagovala pak tím, že odmítá podobné patriarchální smýšlení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Žena natočila video, kde o zážitku referuje, na sociální síť TikTok. Vystupuje na ní pod přezdívkou badbish1078. „V Alaska Airlines mi právě řekli, ať se zakryju, pokud chci nastoupit do letadla,“ napsala ke klipu, ve kterém má krátké zebrované tílko a kraťasy.

Pasažérka doplnila, že se před nástupem do letadla odmítla zakrýt. Podobné věci jsou podle zní známkou patriarchátu. „Zaměstnankyně u brány chtěla, abych se zakryla, řekla jsem: ne. Její kolegové do toho vstoupili, aby mi pomohli, a řekli, že to není nutné,“ reagovala cestující.

Některé aerolinky mají dress code

Komentující na sociální síti rozdělil incident do dvou táborů. Podle jedněch měla žena dodržovat dress code, jaký aerolinky vyžadují. Podle druhých by aerolinky měly přestat hledět na to, jak se cestující oblékají.

Řada leteckých společností nicméně po lidech vyžaduje, aby se do letadla oblékali umírněně a s rozumem. Zejména v Americe například nejsou tolerovány vulgární nápisy, obecně by oděv neměl nikoho urážet či pohoršovat.

V minulosti k podobným incidentům došlo, a to zejména u žen, které měly krátké topy. Před nástupem do letadla si musely vzít třeba delší trička a zakrýt se.

Ženu vyloučili z letu kvůli nevhodnému oděvu. Odhaloval prý moc břicho

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám