Vůdcova sestra Paula: Zakoukala se do lékaře, který prý byl příliš brutální i pro nacisty

Vůdcova sestra Paula: Zakoukala se do lékaře, který prý byl příliš brutální i pro nacisty
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain
Adolf Hitler se narodil 20. dubna 1889 v rakouském Braunau am Inn Aloisi a Kláře Hitlerovým.Již ve školních letech vykazoval Adolf Hitler "vůdcovskou" povahu. Možná právě proto se často dostával do křížku se svým otcem, který byl taktéž dominantní.V první světové válce dosáhl Adolf Hitler na hodnost kaprála. Dle výzkumu Thomase Webera z Aberdeenské univerzity však nebyl žádným hrdinou. Určitě ne takovým, jak jej později popisovala nacistická propaganda.Adolf Hitler se moci oficiálně ujal 30. ledna 1933, kdy byl tehdejším německým prezidentem Paulem von Hindenburgem dosazen do funkce říšského kancléře. + 2 fotky+ 3 fotky

Paula Hitler zarytě tvrdila, že nikdy neměla sebemenší ponětí o tom, co její bratr Adolf ve skutečnosti dělá. Přitom se chtěla vdát za nacistického doktora, který měl na svědomí smrt její sestřenice, nemluvě o dalších tisícovkách nevinných obětí. Byla skutečně tak naivní, nebo se raději do ničeho nepletla, protože měla ze svého bratra strach?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 05. 2022 14:00

V lednu roku 1932 nastaly pro Hitlerovu vzdálenou sestřenici Aloisii Veit těžké časy. Pomalu začala přicházet o rozum. Dlouho pracovala jako pokojská ve vídeňském hotelu, poslední dobou se však cítila jen hůř a hůř. Tvrdila, že ji pronásledují duchové. Lékaři jí diagnostikovali schizofrenii. Posledních devět let svého života protrpěla upoutána na lůžko. Prosila personál léčebny, aby jí podal jed, duševní i fyzická muka byla nesnesitelná...

Pacientka číslo 2155

Během doby hospitalizace Aloisie se začalo Německo pomalu měnit v nacistický stát. A v něm neměli duševně nemocní lidé místo. Hitler si jasně vybíjel svou vlastní frustraci z toho, že pocházel ze zdegenerované a alkoholismem zasažené rodiny. Aloisie Veit dostala číslo 2155 a byla odvezena do zařízení v Hartheimu, kde takoví lidé podstupovali eutanázii. I když to vlastně znamená smrt v plynové komoře.

Vše proběhlo na přímý Vůdcův rozkaz. Zákrok vykonal ředitel komplexu, transylvánský Němec Erwin Jekelius. Jako kat byl pro Hitlera dobrý. Když se později dozvěděl, že by ho měl přijmout do rodiny, byl zásadně proti.

Vztah Adolfa Hitlera k sestře Paule

Adolf svou sestru Paulu v dětství bil a v dospělosti ji zase považoval za idiota. Ona ho svým způsobem měla stále ráda, z jeho strany ale žádný cit nevycházel. Navíc se k němu prý chovala jako by byl její otec. Když se zasnoubila, chtěla ho požádat o svolení k sňatku. Jejím vyvoleným nebyl nikdo jiný než Erwin Jekelius. Setkali se buď přímo u Hitlera, nebo na Jekeliusově klinice, kde měla Paula vyhledat odbornou pomoc. Údajně trpěla lehčími duševními problémy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Armas E Historia (@armasehistoria)

Ať tak či onak, zamilovali se do sebe. Psychiatr a masový vrah v jednom se poté rozhodl, že odjede do Berlína, aby o její ruku požádal samotného Vůdce. Se zlou se však potázal. Hitlera popadl další z jeho pověstných záchvatů vzteku. Co se dělo pak, není jisté. Adolf prý nařídil gestapu, aby drzého lékaře odvedli na východní frontu.

Existuje ještě jedna verze, podle které se Jekelius stal tak výkonným ve vraždění, že začal likvidovat i členy vlivných a bohatých rodin. To se doneslo až do říšského kancléřství, které ihned zasáhlo. Paula zůstala až do smrti sama. Po válce dožila v Bavorsku, kde se pak o její hrob starali veteráni SS.

Zdroj informací: 

Wielkahistoria.pl: Siostra Hitlera chciała poślubić masowego mordercę dzieci. Führer kazał mu zagazować swoją kuzynkę

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články