Vémola je otevřený souboji s profi boxerem, ale jen za dobré peníze a s dopingovou kontrolou

Vémola je otevřený souboji s profi boxerem, ale jen za dobré peníze a s dopingovou kontrolou Karlos Vémola se připravuje na své první KO | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Boxerský promotér Lukáš Konečný dostal nápad, rád by proti Vémolovi postavil lehčího profi boxera. MMA bojovník s tím očividně nemá problém, pokud budou splněny dvě jeho podmínky.

Ačkoliv boxerský duel Vémola versus Marpo nepatřil k nejatraktivnějším, vzbudil ohromnou míru pozornosti a neunikl ani klasickým boxerům. Vyjádřili se například Vasil Ducár, Ladislav Kutil a další. S nejobsáhlejší reakcí ale přišel někdejší mistr světa a nynější promotér a sekretář České unie boxerů profesionálů - Lukáš Konečný.

"Vyprodaná O2 Aréna a diváci, kteří přišli vlastně na BOX. Pro mě super a děkuji za to," napsal na svém facebookovém profilu Konečný, který byl dokonce nějakou dobu v hale osobně, protože dozoroval profesionální duel mezi Lucií Sedláčkovou a Milenou Kolevou. Ze zápasů, které viděl, se mu prý líbil jako jediný. Jinak ale s několik výtkami pochválil Oktagon za dobrou show.

Boxerka Lucie Sedláčková na akci Oktagon Underground Boxerka Lucie Sedláčková na akci Oktagon Underground | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Samotný hlavní zápas večera mohl být podle Konečného skvělou reklamou na box, jenže se tak nestalo. "Asi naprostá většina fanoušků uzná, že duel byl velkým zklamáním. S boxem to mělo společného pramálo. Takhle reklama na box nevypadá. Takhle boxeři opravdu neboxují.

Nechci snižovat umění obou kluků, vlastně oba mají můj respekt a to myslím upřímně!!! Oba se na to dlouho připravovali, psychický tlak je pro obyčejné diváky nepředstavitelný. Chápu styl Vémoly, když boxovat neumíte, musíte aspoň vyvinout tlak. Taky jsem ho kdysi vyvíjel. No a když vám to rozhodčí dovolí? Proč to měnit, fungovalo to. Od Marpa jsem čekal více. Souhlasím, že se boxovat nedá, když vás soupeř tlačí hlavou. Ale zarazilo mě, že nechodil vůbec do stran. Myslím si, že taktika Karlose byla jasná a na něco podobného se měl Otakar prostě připravit. Nechat se zatlačit do provazů a tam zůstat? A takto to bylo celá 4 kola. Proč něco nezměnil, nebo se o to nepokusil? Bylo přece jasné všem, že takto zápas vyhrát nemůže. Marpo rozhodně umí boxovat mnohem lépe než Vémola, ale někdy umění nestačí.

Ringový rozhodčí … nezávidím mu jeho situaci. Bylo předem jasné, že tento duel nebude snadný. Na jednu stranu se snažil, co to šlo, ale na druhou stranu mu to moc nešlo. Ze strany Vémoly to box nebyl a on ho měl k němu více nutit! Napomínat za hlavu, napomínat za tlačení a podobně. Ale kdyby postupoval, jak měl, musel by duel asi ukončit diskvalifikací Vémoly a to bysme možná nadávali ještě více. A ukončení zápasu? Za mě zbytečné. Marpo nijak vážně otřesen nebyl. Byl spíše jen zoufalý ze stylu soupeře. Stále se aspoň částečně snažil o aktivitu. Vlastně mu ani nehrozilo KO ani zranění. Jediné, co mu hrozilo, bylo vytlačení z ringu. Abych řekl pravdu neviděl jsem žádný čistý zásah od Vémoly, který by Marpem otřásl. Takže ukončení zápasu ve prospěch Vémoly bylo jen vysvobozením z toho trápení. A myslím že se shodneme asi i všichni, když řeknu, že včera se v ringu trápili všichni tři! Vémola, Marpo i rozhodčí!

Nebyl bych to já, kdybych si neodpustil jednu uštěpačnou poznámku … naznačoval jsem to již před zápasem a teď to jen lehce připomenu. Bývá to tak u většiny Moneyfightů, vlk se nažere a koza zůstala celá. Ať si to každý přebere sám, já nemám žádné zaručené zprávy, jen si myslím že tento výsledek nikomu neublížil, právě naopak je tu prostor pro cokoliv dalšího."

Ačkoliv mnozí boxeři Oktagon Underground kritizují, může pro ně být v jistém směru i inspirací, jak už zmínil například Vasil Ducár. Velké haly se prostě samy nevyprodají a je potřeba kvalitní marketing. Známé jméno kalibru Karlose Vémoly by ale také udělalo své, což si uvědomil i Konečný.

"Dal jsem si 2 pivka a lagoše a dostal jsem nápad," napsal opět na svém facebookovém profilu. "Sakra, neví někdo, jaká by byla cena Karlose Vémoly do regulérního boxerského zápasu s průměrným dobrým boxerem? Někoho bysme mu jistě našli z českých luhů a hájů. Viděl bych to na někoho kolem 75 kg a Karlos jako neboxer klidně může mít 90kg.

Jsou tu nějací ješitní promotéři, kteří by rádi ukázali rozdíl mezi boxerským uměním boxera a MMA zápasníka! A předem avizuju, že o žádnou odvetu v MMA zájem není. Spojilo by se to s pěknými a kvalitními zápasy boxu a myslím si, že v prosinci bychom si mohli udělat Vánoce v ringu."

"Pardon, jen doplním, samozřejmě bez dopingové kontroly," dodal na závěr, čímž narážel na spekulace, že Vémola využívá zakázané látky. V komentářích pod příspěvkem se hned ozvalo několik zájemců o souboj s naším možná nejznámějším MMA bojovníkem. Objevily se ale i kritici, kteří si nemyslí, že právě toto by byla pro box ta správná cesta.

Netrvalo dlouho a zareagoval i sám "Terminátor". "Show me the money," napsal, čímž dal jasně najevo, že na pořádnou výplatu by slyšel. "A pouze s dopingovou kontrolou když to má být profi box, aspoň to podobným chytrákům zavře huby... Já budu na konci roku ready, teď se ukaž ty jako nejlepší český promotér boxu, aby si se dohodnul s Ondřejem Novotným a hlavně, aby si na to sehnal peníze, protože naposled si mi za zápas s tebou nabízel 50 tisíc."

"To nebylo za zápas ale za přátelskou exhibici to pade! Spojím se tedy s Ondrou (Novotným) a dám dobrou nabídku. Díky za reakci!" reagoval Konečný. Uvidíme tedy, zda se promotéři a manažeři v zákulisí nějak domluví. Teď se Karlos každopádně vrací zpět ke svému kopytu, už 4. června ho totiž v Německu čeká Michal Pasternak. Fanoušci boxu si zase můžou spravit chuť na akci Patron Boxing, která proběhne 10. června ve Znojmě a jíž vévodí česká jednička křížové váhy - Vasil Ducár.

Zdroje:  Lukáš Konečný - Facebook

Nejnovější články