Český startup Spaceflow digitalizující správu budov získává 200 milionů od Švédů

24. 5. 2022 – 15:39 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Český startup Spaceflow digitalizující správu budov získává 200 milionů od Švédů
zdroj: Spaceflow | Lukáš Balík a Jan Jílek

Modernizaci správy budov, tedy například digitalizaci komunikace nájemníků s vlastníky, se věnuje český startup Spaceflow, do kterého nyní investuje švédská skupina Hydda.

Český startup Spaceflow je jednou ze společností usilujících o digitalizaci nemovitostí. Jeho platformu, která propojuje nájemníky, majitele a správce a usnadňuje tak vzájemnou komunikaci a řešení problémů, nyní využívá přes 200 nemovitostí v 18 zemích světa.

Startup nyní dostává první investici od roku 2019, kdy investiční skupiny UP21, Credo Ventures a Day One Capital zainvestovali 41 milionů korun. Aktuální investiční kolo do Spaceflow vneslo dalších 197 milionů korun v čele se švédskou investiční skupinou Hydda. Ta spadá pod největšího švédského vlastníka nemovitostí Vasakronan, který tak upevňuje svou pozici v této oblasti.

Upevňování pozice bude i jedním z cílů startupu Spaceflow, který se s pomocí investice ještě více zaměří na klíčové trhy z řad skandinávských zemí, německy mluvících zemí, zemí Beneluxu a Velkou Británii.

Rovněž je v plánu další expanze a vylepšování produktu, přičemž od spolupráce s Hydda si startup Spaceflow slibuje i prohloubení znalostí a propojení s dalšími podobně smýšlejícími firmami.

Zdroje:

Nejnovější články