Milostný zážitek zintenzivní při rozsvíceném světle

Sex versus světlo a tma. Přítmí je intimní, svůdné a lichotivé – může zamaskovat nedostatky těla. Navzdory jeho výhodám se ale přesto vyplatí si rozsvítit. Co to s vaším milostným životem udělá a jak si nepřipadat hloupě, když jdete s odhalenou kůží na trh?

Sex bez světla dřív býval standardem, ale postupem času hodně lidí přišlo na to, že svítidla a lampy jsou přítelem jiskřivého sexuálního života. Z jakých důvodů?

Světlo stimuluje touhu

Jelikož jsou muži vizuální tvorové, rádi jezdí pohledem po záhybech ženského těla. Podněcuje to v nich fantazii a aktivuje libido. Tma je o tuto výhodu připravuje (1).

Umožňuje hluboký oční kontakt

Lidé si pohledem z očí do očí upevňují vzájemné vazby a prohlubují sociální komunikaci, což způsobuje hormon oxytocin. Proto tolik má tolik milenců sex se zapnutými světly (1).

Poskytuje zpětnou vazbu

Když s někým máte sex (po tmě), většinou se spoléháte pouze na zvuky, jako je vzdychání. To vám dává najevo, že to, co děláte, děláte dobře. Ale když rozsvítíte, vidíte svého partnera – vzrušeného, reagujícího na stimulaci. Takový pohled je prostě slastný. Sex bez tajemství, který přítmí poskytuje, ale není pro každého.  Negativní obraz těla může vyvolat vysokou úroveň sebevědomí a sebekritiky, pod přímým očním kontaktem se leckdo cítí „prošpikován“ a hodnocen. Cvičení však situaci zlepšuje (1).

Jak se zbavit studu i předsudků?

Začněte se ztlumenými světly – ne zcela rozsvícenými, ale ani zcela vypnutými – nebo v přirozeném světle (sex ráno je skvělý). Sex v tlumeném světle navozuje smyslnější náladu a oběma stranám umožňuje přivyknout si na nové podmínky. Pokud se i přes dva, tři pokusy budete prát s nejistotou, možná vás čeká samostatná práce na téma zvýšení sebevědomí, ať už svépomocí nebo za asistence odborníka na duševní zdraví (2).

Zkuste se více soustředit na příjemné pocity ze sexu, na rozdíl od pozorování sebe sama zvenčí. Uvědomte si, že vaše tělo je dar, díky kterému můžete prožít intimitu, tu nejhlubší radost ze života. Nějaký čas věnujte samotné nahotě, doma choďte bez oblečení, aby bylo možné cítit se pohodlně, během toho si lze říkat pozitivní afirmace. Nakonec, sex s rozsvíceným světlem je něco, co se dá aspoň jednou vyzkoušet (2).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6908863/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18430703/, názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:37
78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat