Sedm hráček z Top 10 potvrdilo Tipsport Czech Ladies Open

1022

Přesně za měsíc odstartuje prvním ze tří kol golfový turnaj Tipsport Czech Ladies Open ze série Ladies European Tour. Na hřišti Royal Golf Clubu Beroun se před kamerami O2 TV Sport ukáže elitní zastoupení světového dámského okruhu. Svědčí o tom fakt, že již nyní je přihlášeno sedm hráček z Top 10 aktuálního pořadí sezony Race to Costa del Sol, včetně kompletního Top 3.

Nejlepší trojici sezony 2022 tvoří Švédky Maja Stark a Johanna Gustavsson spolu s Belgičankou Manon De Roey. Stark letos vyhrála v Austrálii a přidala další dvě druhá místa. Třikrát druhá skončila Gustavsson a právě Beroun pro ni může být příležitostí zvítězit poprvé na LET po bezmála stovce startů. Prvního titulu se nedávno v Thajsku dočkala De Roey, která má navíc na Beroun skvělé vzpomínky díky zahrání albatrossu na pětiparové jamce číslo sedm.

Aktuálně do evropské Top 10 patří i další letošní vítězky, přihlášené právě do Berouna. Číslem pět je Finka Tia Koivisto, která v sobotu také vyhrála poprvé na LET, když získala titul na hřišti Evian Resortu při Jabra Ladies Open. Šestka, Jihoafričanka Lee Anne Pace, potvrdila letitou formu letošní obhajobou titulu na South African Women´s Open.

A jsou tu přihlášeny ještě dvě další čerstvé šampionky sezony: Angličanka Meghan MacLaren s titulem z dubnového Australian Women´s Classic a Španělka Ana Pelaez, která senzačně zvítězila na domácím Madrid Ladies Open.

Dobré zprávy přicházejí také od domácích golfistek. Tereza Melecká obsadila dělené 20. místo na Jabra Ladies Open a po dvou Top 30 znovu vylepšila své maximum v premiérové sezoně na LET. Klára Spilková se minulý týden prosadila na americké Epson Tour, kde zahrála 66 a 67 ran a dělila se o 15. místo. Po zranění mezižeberních svalů už trénuje Kristýna Napoleaová, letos druhá na Saudi Ladies International, a chystá se ke startu v příštím týdnu na Ladies Italian Open. Sára Kousková nyní hraje poslední turnaj své amatérské kariéry, finále amerického šampionátu NCAA za University of Texas.

Tipsport Czech Ladies Open se koná od 24. do 26. června 2022 s prize money 200 000 eur. Diváci mohou turnaj sledovat jak na místě, tak po všechny tři dny v přímých přenosech O2 TV Sport.